InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Toto si pripomeňte, keď budete chcieť vynechať tréning alebo zjesť kalorické jedlo

07. októbra 2018
Toto si pripomeňte, keď budete chcieť vynechať tréning alebo zjesť kalorické jedlo
Nebuďte na seba prehnane tvrdí, keď raz za čas zhrešíte v diéte, keď budete na oslave piť príliš veľa alkoholu alebo keď sa rozhodnete vynechať jeden tréning. Nie je to síce ideálne správanie, ale na druhú stranu nemá zmysel sa za to lynčovať. Mali by ste skúsiť niečo iné.

Je celkom v poriadku, keď sa raz za čas pošmyknete. Dokonca to pre vás môže byť aj pozitívne. Kriticky dôležité však je, aby ste po páde znova vstali a vrátili sa späť na tú správnu koľaj. Namiesto sebakritiky a hnevu by ste si tak mali povedať úplne niečo iné. V závislosti od situácie:

1. Ak vynecháte tréning
Opýtajte sa sami seba, čo môžete urobiť, aby ste nabudúce tréning nevynechali. Kľúčom nie je trestať sa a znechutiť sa, aby ste sa cvičenia vzdali úplne, ale prísť na to, ako sa uistiť, že nabudúce do posilňovne prídete. Zistite dôvod, prečo ste tréning vynechali a snažte sa popracovať na riešení. Jeden vynechaný tréning ešte neznamená, že ste zlyhali.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Ak zjete nezdravé jedlo bohaté na kalórie
Akceptujte, že nie ste dokonalí a rozhodnite sa znovu zamerať svoju koncentráciu na zdravé stravovanie. Nerobte z prehrešku veľkú vec. Využite to ako šancu, ako obnoviť svoj záväzok k diéte a k svojmu cieľu.

3. Ak to preženiete s alkoholom
Ak nie ste spokojní so svojím správaním, ktoré viedlo k tomu, že ste sa opili, tak nezúfajte a povedzte si, že to nie je o tom, kto ste. Dôležitejšie je to, kým sa chcete stať. Opýtajte sa, čo sa môžete naučiť z tohto prešľapu. Zamyslite sa nad sebou, príďte na to, prečo ste pili a opýtajte sa, či vám to stálo za to.

4. Ak vás frustruje, že nevidíte výsledky snaženia
Mnohých dokáže doviesť k rezignácii frustrácia z toho, že nevidia žiadne výsledky. V tomto prípade by ste si mali pripomenúť, že necvičíte len preto, aby ste schudli. Cvičíte preto, aby ste dosiahli iný cieľ. Chcete sa cítiť lepšie, chcete byť atraktívnejší pre opačné pohlavie, chceme byť zdravší, chcete mať lepšiu výkonnosť v inom športe. Budovanie svalov či spaľovanie tukov by malo byť o vyššom cieli.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist