InstagramFacebookYoutube
Výživa

Nemôžete si zdriemnuť? Dodajte si energiu týmito jedlami

09. októbra 2018
Nemôžete si zdriemnuť? Dodajte si energiu týmito jedlami
Potrebujete dobiť baterky, ale nemôžete si dovoliť na chvíľu si podriemať? Potom máte aj iné alternatívy, ako kávu, ktorá vám napadne možno ako prvá. Môžete skúsiť nasledujúcich päť jedál, ktoré sú jednoduché a ktoré vám dodajú potrebnú energiu.

1. Banány
Banány sú klasickou voľbou pre ľudí, ktorí potrebujú dobiť baterky. Sú plne komplexných sacharidov i prírodných cukrov, vďaka čomu dodajú energiu pomerne rýchlo. Ide o energiu, ktorá vás pozdvihne na relatívne dlhší čas. Podporia aj váš mozog.

2. Mrkva
Mrkva je výborná pre dodanie rýchlej energie, pretože obsahuje sacharidy s vyšším glykemickým indexom. Hodí sa k nej pridať aj trochu humusu, ktorý ju chuťovo veľmi dobre dopĺňa a obsahuje škroby, ktoré sú komplexnými sacharidmi, takže energiu uvoľňujú pozvoľna.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Zelený koktail
Mnoho ľudí ich nemá rado pre ich chuť, ale keď si k špenátu či kelu pridáte aj nejaké výrazné ovocie, ako sú čučoriedky a dochutíte medom, môžete získať chutný, zdravý koktail, ktorý vám dodá energiu a mentálne vás pozdvihne, čo aspoň raz za čas určite privítate.

4. Študentská zmes
Študentská zmes, teda kombinácia orechov, hrozienok, sušeného ovocia, prípadne kúskov čokolády, je výbornou alternatívou, keď vám chutí niečo chutné. Keďže sa dá zakúpiť v obchodoch už hotová, netreba prakticky žiaden čas na prípravu a k dispozícii máte zdroj dlho trvajúcej energie.

5. Pukance
Pukance sú bohaté na vlákninu a sacharidy, pričom neobsahujú lepok a nemajú ani príliš veľa kalórií. Energia z nich je dlhotrvajúca, pretože sú z kukurice. Sú určite lepšou alternatívou, ako dodávať si energiou napolitánkou alebo nejakou čokoládovou tyčinkou. Nie všetky pukance sú však zdravé – vyhýbajte sa tým spracovaným napríklad určeným do mikrovlnky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist