InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXIII. – Jay Cutler a tréning tricepsov

14. novembra 2018

V našom seriáli sme sa už s Jayom Cutlerom párkrát stretli. Je to jedna z najväčších legiend profesionálnej kulturistiky, a tak určite nebude vadiť, ak sa mu budeme venovať opäť. Ako počas svojej kariéry trénoval tricepsy?

O štvornásobnom držiteľovi titulu Mr. Olympia bolo známe, že svoj tréning často obmieňal. Teraz vám teda prinesieme len jeden z mnohých, ktoré vyskúšal. Tak ako to bývalo aj u ostatných svalových partií, vsádzal na osvedčené cviky.

Tento konkrétny tréning obsahoval šesť cvikov, a tak je jasné, že Cutler nenechával nič na náhodu a chcel tricepsy zaťažiť zo všetkých možných uhlov. Každý cvik vykonával v troch sériách po osem až desať opakovaní. Volil teda skôr ťažšie váhy.

Článok pokračuje pod reklamou


Rodák z amerického štátu Massachusetts začal tréning na hornej kladne, na ktorej robil stláčania s lanovým adaptérom. Následne urobil stláčania aj so zakrivenou tyčou a potom prešiel k stanovišťu s jednoručnými činkami. Prvú polovicu tréningu zakončil extenziami oboma rukami za hlavou.

Do druhej polovice vhupol veľkým štýlom kľukmi na bradlách. On však uprednostňoval cvičiť ich na stroji, no postačia aj tradičné bradlá. Následne sa vrátil ku kladke, kde urobil tricepsové sťahovania jednou rukou. Na záver ešte robil s jednoručnou činkou extenzie jednou rukou za hlavou. Potom si vydýchol a mohol sa ísť osprchovať a najesť. Tréning skončil.

Tréning tricepsov Jaya Cutlera
Cvik Série Opakovania
Stláčanie kladky s lanovým adaptérom 3 8-10
Stláčanie kladky so zakrivenou tyčou 3 8-10
Obojručné extenzie s jednoručkou za hlavou 3 8-10
Kľuky na bradlách (na stroji) 3 8-10
Tricepsové šťahovanie hornej kladky jednou rukou 3 8-10
Jednoručné extenzie s jednoručkou za hlavou 3 8-10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist