InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning, ktorým trikrát týždenne precvičíte celé telo

03. januára 2019
Tréning, ktorým trikrát týždenne precvičíte celé telo
Riešením pre efektívne naberanie svalovej hmoty a sily je pre mnohých kondičných cvičencov tréning celého tela. V tomto článku vám prinášame dva tréningy, ktoré môžete využiť v nasledujúcich týždňoch na dosahovanie svojich cieľov.

Tréning celého tela zaistí, že každý týždeň budete stimulovať svaly trikrát. Medzi tréningami by mal byť aspoň deň voľna, a tak by tréningovými dňami mohli byť pondelok, streda, piatok. To je taká klasika, pokiaľ ide o tento druh cvičenia.

Tréningy celého tela fungovali v minulosti a fungujú aj dnes. Tento aktuálny sa opiera o dva tréningové dni, ktoré sa vždy striedajú (ABABAB...). Oboma precvičíte všetky svalové partie – nohy, hrudník, chrbát, bicepsy, tricepsy a ramená.

Článok pokračuje pod reklamou


Každý z dvojice tréningov pozostáva zo šiestich cvikov. Každý sa vykonáva v štyroch sériách, len rozsah opakovaní sa jemne líši – nemusíte sa však báť, ak pri niektorých cvikoch neurobíte predpísaný počet opakovaní (narážame najmä na zhyby, ktoré ale môžete nahradiť príťahmi hornej kladky, ak chcete).

Vždy sa používa váha, ktorá predstavuje asi 70-80 % vášho maxima na jedno opakovanie. Prakticky taká, aby nebol predpísaný počet opakovaní vykonaný veľmi ľahko. Aby tam bola aj nejaká výzva. Prestávky sú 60-sekundové.

Tréning „A“ vsádza na klasické drepy, tlaky s jednoručnými činkami na šikmej lavici, mŕtve ťahy, príťahy veľkej činky v predklone, bicepsové zdvihy na šikmej lavici a francúzske tlaky. Tréning „B“ pozostáva z hacken drepov, benčpresu na rovnej lavici, zhybov, tlakov v stoji, kladivových bicepsových zdvihov a tricepsových kľukov na lavičke.

Tréning celého tela A
Cvik Série Opakovania
Drepy 4 15
Tlaky na šikmej lavici s jednoručkami 4 12
Mŕtve ťahy 4 12
Príťahy veľkej činky v predklone 4 12
Bicepsové zdvihy na šikmej lavici 4 12
Francúzske tlaky 4 15

Tréning celého tela B
Cvik Série Opakovania
Hacken drepy 4 15
Benčpres 4 12
Zhyby 4 12
Tlaky v stoji na ramená 4 12
Kladivové bicepsové zdvihy 4 12
Tricepsové kľuky na lavičke 4 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist