InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXVIV. – Larry Scott a tréning celého tela

03. apríla 2019

Larry Scott je skutočnou legendou profesionálnej kulturistiky. Ako vôbec prvý vyhral Mr. Olympia a ako prvý získal tituly na troch najprestížnejších súťažiach vtedajšej doby, keď pridal aj víťazstvá na Mr. America a Mr. Universe. Dnes sa pozrieme na to, ako sa mu podarilo vybudovať jeho postavu.

Jediný pretekár, ktorý na pódiách Mr. Olympia nikdy neprehral, patril do generácie kulturistov, ktorí otvorili dvere steroidom. Jeden z jeho najobľúbenejších tréningov však mal korene ešte v ére pred ich príchodom.

Ide o druh tréningu, ktorý je rokmi overený a ktorý prináša svalové prírastky aj pokročilým cvičencom, ktorí inak majú problém nabrať hmotu.

Článok pokračuje pod reklamou


Scott, ktorý neskôr prešiel na moderné tréningové splity, v ňom precvičoval celé telo. Na každú svalovú partiu bol vyhradený jeden cvik vykonávaný v šiestich sériách. Opakovania sa potom líšili od danej partie.

Dvojnásobný víťaz Olympie postupne odcvičil tlaky na lavičke, pri ktorých mal činku nad krkom, drepy s veľkou činkou, výpony lýtok, tlaky v stoji s činkou za hlavou, sťahovanie hornej kladky k hrudníku, francúzske tlaky a bicepsové zdvihy s oporou v lakťoch. Nakoniec ešte pridal 100 až 150 opakovaní dvíhaní nôh v ľahu.

Tréning sa vykonáva trikrát týždenne, pričom medzi dvoma je vždy aspoň deň voľný pre zabezpečenie regenerácie. V tomto rozpise je ideálny pre naturálnych, pokročilých cvičencov. Začiatočníci by potrebovali ubrať na počte sérií. Trebárs o polovicu.

Tréning Larryho Scotta
Cvik Série Opakovania
Tlaky na lavičke
6
6-8
Drepy
6
8
Výpony
6
15-20
Tlaky v stoji za hlavou
6
6-8
Sťahovanie hornej kladky k hrudníku
6
8-10
Francúzske tlaky
6
6-8
Bicepsové zdvihy s oporou v lakťoch
6
6-8
Dvíhanie nôh v ľahu
1
100-150



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist