InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Kokosový olej vás môže okrášliť. Ako? Vyskúšajte tieto tipy

11. mája 2019
Kokosový olej vás môže okrášliť. Ako? Vyskúšajte tieto tipy
Kokosový olej v sebe skrýva vlastnosti, ktoré z neho robia výborného adepta na jednu z najlepších prírodných kozmetík. Pomocou neho môžete vylepšiť vašu tvár, pokožku i vlasy.

Väčšinou sa v súvislosti s kokosovým olejom hovorí o jeho účinkoch na zdravie pri konzumácií. Dá sa však využiť aj ako prírodný kozmetický prípravok a to je aj dôvod, prečo sa pridáva aj do tých synteticky vyrábaných.

Toto sú jeho kozmetické účinky:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Čistí a zvlhčuje pokožku - kokosový olej má antibakteriálne účinky, bojuje proti plesniam a dokonca zvlhčuje pokožku. Potrite si ho na tvár a krk pred spaním, môžete si ich jemne pomasírovať a nadbytku sa zbavte čistiacou vodou.

2. Rieši popraskané pery a suché ruky - trápia vás suché a popraskané pery, potom si na ne naneste trošku kokosového oleja a budú okamžite hydratované a lesklé. Funguje aj pri suchých rukách.

3. Odstraňuje vode odolný make-up - kokosový olej vám môže pomôcť aj s odstránením vode odolného make-upu. Stačí si ho dať na vatový tampón a odstrániť make-up krúživými pohybmi. Keď budete hotové, prepláchnite si tvár ešte vodou.

4. Oživí vám líca - naneste si trochu kokosového oleja na make-up na lícach a dosiahnete zvýraznenie obdobné tomu, ktoré by vám priniesli v drogérii kúpene prípravky. Bude to vyzerať, že vaša pleť žiari.

5. Nahradí penu na holenie i masážny olej - nemusíte si kupovať penu na holenie plnú predražených chemikálií, aby ste si mohli dobre oholiť nohy. Kokosový olej funguje rovnako dobre a navyše zvlhčí vašu pokožku. Tiež ho môžete využiť pri masáži.

6. Bojuje proti lupinám - ak vás trápia lupiny, nemusíte používať špeciálny šampón, aby ste sa ich zbavili. Roztopte si nad jemným plameňom tri čajové lyžičky kokosového oleja, chvíľu počkajte, aby trochu vychladol a vymasírujte si s ním temeno hlavy. Nechajte potom pôsobiť 30 minút a hlavu si opláchnite. Ak problém po čase nezmizne, potom skúste iné riešenia.

7. Dodá vlasom lesk a nahradí kondicionér - naneste si trochu kokosového oleja na končeky vlasov, ak ich máte tmavé. Nepreháňajte to však, aby nepôsobilo mastno. Tiež môžete nahradiť váš kondicionér, keď si olej nanesiete na vlasy na noc. Len sa uistite, že si nezamastíte vankúše (použite kúpaciu čiapku alebo uterák).

8. Zabraňuje pachu z úst - desať minút si ním vyplachujte ústa až pokým nebude mliečne biely. Potom ho vypľujte, vypáchnite si ústa vodou a žiaden zápach vás už trápiť nebude.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist