InstagramFacebookYoutube
Výživa

Príprava zdravých jedál poľahky

21. mája 2019
Príprava zdravých jedál poľahky
Príprava jedál nemusí byť už viac zdrvujúca. Tipy od Megan Meisnerovej vám pomôžu pripravovať si jedlá poľahky tak, aby ste jedli čisto počas celého týždňa.

Aj keď máte už tak dosť nabitý život a príprava jedál vám v ňom prináša len viac hektickosti a napätia, vyplatí sa venovať jej čas, aby ste sa uistili, že vaše telo bude prijímať len to najzdravšie a najlepšie.

Ak by ste si však chceli život predsa len o trochu uľahčiť, môžete využiť nasledujúce tipy:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Plánujte
Vyhraďte si jeden deň v týždni na to, aby ste sadli a spísali zoznam jedál, ktoré budete jedávať počas nasledujúceho týždňa. Napíšte si tam, čo budete mať na raňajky, na obed i na večeru. Odhadnite, ktoré jedlá budete variť na čerstvo a ktoré budú zo zvyškov. Zohľadnite svoje tréningy i dni, v ktoré potrebujete viac či menej sacharidov.

2. Majte pokrm týždňa
Vyberte si jedlo alebo jedlá, ktoré si vytvoríte vo veľkom množstve a vydržia vám celý týždeň. Naplánujte si deň, kedy si ich všetky pripravíte. Jedlá, ako je ryža, quinea, vajce na tvrdo, kura, ryby či nakrájaná zelenina môžu byť počas týždňa pripravené rôznymi spôsobmi: ryža môže byť zmiešaná s fazuľkami alebo zeleninou, quinoa sa môže pridať do šalátov alebo k čerstvému ovociu na raňajky, vajcia môžete využiť v šalátoch, sendvičoch a sú ľahko prenosné, kura môže byť konzumované s ryžou alebo quinoou, zelenina sa môže jesť surová i tepelne upravená na mnoho spôsobov.

3. Vybavte sa tými správnymi nástrojmi
Zakúpte si nástroje, ktoré vám prácu v kuchyni zefektívnia a možno vytvoria aj trochu zábavy – napríklad špirálovým krájačom na zeleninu. Majte vo výbave dobrý mixér, robot, dostatok hrncov a podobné veci, ktoré vám prácu uľahčia a umožnia prípravu rôznych iných pokrmov.

4. Experimentujte s novými receptami
Hľadanie nových receptov nie je také náročné. Pozrite si špecializované stránky s receptami, inšpiráciu nájdete aj na Pintereste či môžete vyhľadávať nové pokrmy cez Google. Hľadajte si recepty, ktoré sú chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Také, ktoré môžete pohodlne so sebou nosiť a také, ktoré pár dní vydržia.

Zdroj: Muscle&Performance


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist