InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

5 dôvodov, prečo skákať cez švihadlo

Autorka: Lucka  /   04. augusta 2018
5 dôvodov, prečo skákať cez švihadlo
Mnoho ľudí sa nepozrie späť a po detstve, v ktorom sa do sýtosti naskákali cez švihadlo, naň v dospelosti ani nepomyslia. Nie je to však len dobrý nástroj na vybitie prebytočnej energie u dieťaťa, ale aj veľmi dobrý spôsob, ako spáliť kalórie a vylepšiť si postavu.

Prečo skákať cez švihadlo?

1. Je to jednoduchá aktivita na pálenie množstva kalórií - pri skákaní cez švihadlo sa rýchlo zvýši tep srdca, vy sa poriadne zapotíte a spálite aj množstvo kalórií. Takisto si ním zlepšíte kondičku.

2. Je to finančne nenáročné a dá sa cvičiť takmer všade - kvalitnejšie švihadlá stoja aj cez 10 eur, ale na pre vaše potreby pokojne postačí aj to najlacnejšie a také zoženiete aj do 2 eur. Navyše, nemusíte platiť za vstup do posilňovne, pretože môžete skákať aj doma či niekde v parku. Takisto si ho môžete so sebou zobrať na cesty.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Precvičíte tým svaly celého tela - možno vás po ňom bolia nohy, ale nie je to len tréning nôh. Skákanie cez švihadlo zapája aj svaly ramien, paží a stredu tela, čím v podstate precvičujete celé telo naraz.

4. Pomôže to vašej koordinácii a rytmu - skákanie cez švihadlo je veľmi dobrým nástrojom, ako zlepšiť svoju koordináciu a takisto rytmus a dynamiku tela.

5. Dokážete tým vyplniť časové medzery - cez švihadlo môžete skákať vtedy, keď nemáte čo robiť. Zažeňte nudu alebo vyplňte najrôznejšie prestávky. Stačí, keď sem-tam tomu povenujete len trocha času.

Ako na to?

Pred začatím cvičenia so švihadlom je dobré zvoliť si správnu dĺžku. Keď sa postavíte na stred švihadla a rukoväte zdvihnete hore, mali by siahať po vaše podpažie. Vždy by ste mali nosiť obuv a ideálne sa vyhnúť aj tvrdému povrchu, ako je betón.

Ak na skákanie cez švihadlo nie ste zvyknuté, na druhý deň budete cítiť bolesť v lýtkach a členkoch. Začnite preto pozvoľna a doprajte telu čas, aby si na to zvyklo. Takisto nemusíte skákať príliš vysoko, len tak, aby ste preskočili šnúru. Ak chcete cvičiť náročnejšie, skúste skákať rýchlejšie 30 sekúnd a potom ďalšiu pol minútu oddychujte. Nezabudnite si to hlavne užívať, a tak ak vám to pomôže, skáčte vašej obľúbenej hudbe.

Letný režim, pôvodne z : 16.11.2013.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist