InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Po roku tu máme opäť Olympia Weekend. Aký je program a kto bude súťažiť?

10. septembra 2018

Ubehol ďalší rok a opäť stojíme pred dverami populárnej kulturistickej súťaže, Mr. Olympia. Tá je aj tento rok súčasťou udalosťami nabitého Olympia Weekendu, ktorý sa už po okrúhly 20-krát uskutoční v Las Vegas.

Program podujatia, ktoré hostí miestna Orleans Aréna, sa začína už vo štvrtok 13. septembra, ale súťažiť sa začne až od piatku. Štvrtok tradične patrí rôznym sprievodným akciám, ako aj tlačovej konferencie najväčších borcov planéty.

Piatok patrí začiatku populárnej výstavy, kým na pódia sa postavia už aj súťažiaci z hlavných disciplín. Na programe sú aj finálové bitky v kategóriách Fitness, Figure a Classic Physique. Semifinále absolvujú súťažiace v bikinách i kulturisti v kategórii do 212 libier a v kráľovskej kategórii Mr. Olympia.

Článok pokračuje pod reklamou


Sobota prinesie vyvrcholenie oboch kulturistických súťaží. Ešte predtým, ako spoznáme šampióna 54. ročníka Mr. Olympia, rozhodcovia budú vyberať víťazov aj v kategóriách Physique mužov, Physique žien, Bikini a 212 Olympia.

Súťažiaci sa inak budú tento rok tešiť na zvýšené finančné odmeny v každej kategórii. Dokopy organizátor prerozdelí 1,36 milióna amerických dolárov, čo je nový rekord.

Novinkou je tzv. voľba ľudu. Návštevníci budú môcť v kategórii Mr. Olympia vyberať prostredníctvom mobilnej aplikácie svojho šampióna. Ak by sa nezhodoval s víťazom určeným porotou, bol by na pódiu ocenený titulom Šampión ľudu 2018.



Kto bude bojovať?

V minulom roku sa v open kategórii kvalifikovalo 18 pretekárov, tento rok je menoslov bohatší o jedno miesto. Nováčikov však bude viac a v priebehu týždňa si ich ešte predstavíme. Za zmienku stojí napríklad Sergio Oliva mladší, syn veľkej kubánskej legendy.

Ani aktívne legendy nebudú na pódiu chýbať. O ôsmy titul Mr. Olympia zabojuje favorit Phil Heath a v kariére stále pokračuje aj Dexter Jackson. V kategórii do 212 libier chce svoju dominanciu zase natiahnuť James „Flex“ Lewis, ktorý oznámil, že tento rok bude v kategórii súťažiť naposledy.

Kým Česko sa môže tešiť na svojho zástupcu aj v kráľovskej „kubatúre“ v podobe Lukáša Osladila, Slovensko tento rok nebude mať zastúpenie v žiadnej kategórii. Mimochodom, český fitness zastupujú aj ľahšie váhy z kategórie Physique Lenka Ferenčuková, Margita Zámolová a Ondřej Kmošťák.

Kvalifikovaní súťažiaci:

Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci
Olympia - súťažiaci



Prenos opäť na internete. Tentokrát na iHerb

Fanúšikov z celého sveta roky tešila možnosť sledovať súťaženie na internete a zadarmo. Tá zostane zachovaná aj v tomto roku, hoci ho neprinesie Amazon. Tento rok prinesie priamy prenos internetový obchod iHerb.com. Vysielanie začína v noci z piatka na sobotu o 4:00. Sobotný program, vrátane finále Mr. Olympia, bude vysielaný v rovnakom čase v noci zo soboty na nedeľu.

Priamy prenos bude dostupný na: iHerb.com/Olympia

V nasledujúcich dňoch vám prinesieme ďalšie dôležité informácie pred začiatkom Olympia Weekendu a cez víkend nezabudneme na čerstvé sumáre zo súťaží. Sledujte SlovakFitness.sk na Facebooku a o nič neprídete.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist