InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Tri veci, ktorými by vás mohli súťažní kulturisti inšpirovať

11. novembra 2018
Tri veci, ktorými by vás mohli súťažní kulturisti inšpirovať
Inšpirovať sa tréningovými plánmi profesionálnych kulturistov by nemusel byť najlepší nápad, ale predsa len sa nájdu veci, ktoré by ste si z ich životného štýlu mohli „ukradnúť“ a boli by pre vás prospešné.

Magazín Muscle&Strength nedávno priniesol tri zvyky súťažných kulturistov, ktoré budú mať pozitívny vplyv na vašu snahu, bez ohľadu na to, či je vaším cieľom rast sily, rast svalov alebo spaľovanie tukov. Tu sú:

1. Intenzita

Súťažní kulturisti sú schopní udržiavať vysokú intenzitu tréningu deň po dni, tréning po tréningu. Majú dostatočnú vášeň a motiváciu, aby zo svojho tréningu i stravy vyťažili maximum.

Článok pokračuje pod reklamou


V posilňovni robia to, čo by tam mali robiť – cvičia a koncentrujú sa len na to. Nerozptyľujú sa mobilnými telefónmi, nevytvárajú debatné krúžky. Tvrdo pracujú na tom, aby robili pokroky. Neflákajú to, nepreskakujú opakovanie ani série. Práve naopak, snažia sa dosiahnuť toho viac, ako si naplánovali.

2. Sebaovládanie

Diéta nie je pre väčšinu ľudí ľahká a platí to aj o súťažných kulturistoch. Tí sú však vo všeobecnosti známi tým, že majú veľkú sebadisciplínu a sebaovládanie. Vďaka tomu sú vo svojej snahe konzistentní a keď v diéte podvádzajú, tak je to plánovane.

Ani oni nie sú dokonalí, ale keď sa „pošmyknú“, tak na to rýchlo zareagujú, vstanú a chybu napravia. Snažia sa ju neurobiť znova a často hľadajú riešenie, akým sa jej vyhnúť – napríklad nedostupnosťou jedla, ktorému podľahli. Aj vy sa poučte z malého zaváhania a vráťte sa znovu na správnu koľaj.

3.Schopnosť plánovať

Pri kulturistike je trpezlivosť cennou vlastnosťou. Je skvelé mať rýchle výsledky, či už pri chudnutí alebo naberaní svalov. Ale nie vždy je to to najlepšie. Svoju snahu musíte začať s trpezlivým prístupom a plánovať krôčik po krôčiku, ktoré vás časom dovedú k vášmu cieľu.

Kulturisti sú známi tým, že vedia dobre plánovať. Dajú si cieľ, vytvoria si stratégie, čiastkové ciele, naplánujú jedlo i tréningy. Zapisujú si pokroky i svoje dojmy. Naučte sa aj vy plánovať a svoju snahu zaznamenávať. Tento zvyk vám pomôže nie len pri cvičení a stravovaní, ale aj v práci či škole.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist