InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

10 spôsobov, ako si zlepšiť obraz o svojom tele bez chudnutia

01. decembra 2018
10 spôsobov, ako si zlepšiť obraz o svojom tele bez chudnutia
Sme ženy a možno je nám prirodzené, že máme väčšiu tendenciu zaoberať sa našimi telami ako muži. Samozrejme, vo väčšine prípadov prichádzajú na rozum negatívne myšlienky, ktoré zhoršujú obraz o našom tele. Ako ho vylepšiť?

Prinášame vám 10 tipov, ktoré by mohli pomôcť:

1. Zbavte sa negatívnych myšlienok - žijeme v dobe, keď obraz o prirodzenom tele modelujú umelí ľudia z magazínov. Vašej sebadôvere a nálade prospeje, ak si prestanete hovoriť veci, ako „Moje stehná sú obrovské“ alebo „Kedysi som mala aj ja také vypracované brucho“. Napíšte si, čo na svojom tele oceňujete a majte zoznam po ruke na pripomenutie, keby vás opäť prepadli negatívne myšlienky.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Meditujte - svoj vnútorný pokoj vám môže pomôcť vyrovnať sa s nespokojnosťou nad svojím telom. Podľa štúdie Texaskej univerzity začali svoje telo oceňovať viac ženy, ktoré meditovali aspoň tri týždne po 20 minút denne.

3. Posilňujte - ak ide o zlepšenie obrazu o svojom tele, účinnejšie ako aeróbne cvičenie je posilňovanie s činkami. Môžete si zvýšiť sebavedomie tým, že si budete neustále dokazovať, že máte na viac, ako ste si mysleli.

4. Stanovte si správne ciele - začnite sa venovať fitness, ale stanovte si ciele, ktoré sú zamerané na výkonnosť, nie obraz tela. Ak chcete behávať, neorientujte sa na cieľ „schudnúť 10 kilogramov“, ale radšej na cieľ: „zabehnúť 5 kilometrov bez prestávky“.

5. Choďte na túru - trávenie času v prírode má pozitívny vplyv na vašu náladu, obmedzí vaše negatívne pocity a poskytne pohyb, ktorý pomôže aj s chudnutím.

6. Ignorujte sociálne média - čoraz viac času trávime na sociálnych médiách, ktoré menia vnímanie toho, ako by malo vyzerať ženské telo. Ak aj u vás vyvolávajú negatívne emócie, mali by ste ich jednoducho ignorovať. Platí to aj o starých médiách – časopisoch či televíznych programoch.

7. Presmerujte debatu - ženy častejšie vyjadria nespokojnosť so svojím telom, keď sa s kamarátkami rozprávajú o diéte, cvičení alebo chudnutí. Takéto diskusie však majú schopnosť zasadiť vo vašej hlave semienko neistôt a nespokojnosti. Preto by ste mali sťažujúcej sa kamarátke dať kompliment a zmeniť tému debaty.

8. Žite bohatý život - ak strávite veľa času myslením na negatívne veci, nebudete si život užívať. Zamerajte sa na vybudovanie vybalansovaného života – venujte sa aktivitám posilňujúcim fyzické, emocionálne i duševné zdravie. Snažte sa o úspech v práci, starajte sa o svoje vzťahy, nájdite si hobby, chodievajte do prírody.

9. Skúste denník - keď si budete každý deň zapisovať svoje zážitky a svoje pocity, nakoniec sa vám podarí ľahšie nájsť korene nespokojnosti s vaším telom. Ľahšie budete vedieť, aké kroky máte podniknúť, aby ste zmenili svoje myslenie.

10. Nájdite časti tela, ktoré sú vašou silnou stránkou - ak sa pozriete do zrkadla, možno sa vám nebudú páčiť stehná či zadok, nájdite v ňom však aj partie, s ktorými ste spokojné. Následne buďte denne vďačné za to, že ich máte. Je to maličkosť, ale pomôže.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist