InstagramFacebookYoutube
Zdravie

7 jednoduchých zvykov, vďaka ktorým budete žiť zdravší život

26. júna 2020
7 jednoduchých zvykov, vďaka ktorým budete žiť zdravší život
Chcete žiť zdravší život, tešiť sa z krajšej postavy a cítiť sa sebavedomejšie? Kto by nechcel! Môžete to dosiahnuť aj vy, ak namiesto rýchlych riešení a skratiek, budete hľadať dlhodobé riešenia. A také prinášame aj v tomto článku.

Ak chcete schudnúť bez jojo efektu, ak sa chcete cítiť lepšie a byť zdravší, potom by ste mali robiť úpravy vo vašom životnom štýle. K tomu vám pomôže aj osvojenie si nasledujúcich siedmich návykov, ktoré sú síce jednoduché, ale aj mocné:

1. Každý deň zjedzte ovocie a zeleninu – nezdravé jedlá by ste mali nahradiť zdravými, za ktoré možno považovať ovocie a zeleninu. Denne by ste mali zjesť aspoň jeden druh ovocia a zelenina by mala byť súčasťou každého vášho jedla.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Urobte si čas aspoň na krátke cvičenie – nepotrebujete tráviť v posilňovni hodinu a viac času. Stačí, ak denne absolvujete tréning, ktorý bude dlhý 30 minút. A cvičiť môžete aj doma. Vďaka cvičeniu budete nie len lepšie vyzerať, ale budete aj silnejší a zdravší.

3. Aspoň raz denne meditujte – meditácia sa podceňuje, ale pomáha vám získať lepšiu koncentráciu a podporuje mentálne zdravie. Budete mať lepšiu náladu, budete pozornejší a urobíte menej chýb v práci či v škole. Stačí, keď si na ňu nájdete počas dňa 10 minút.

4. Raz za čas si dovoľte aj nezdravý pokrm – diéta, v ktorej jete striktne zdravé veci, nie je pre väčšinu ľudí udržateľná. Z dlhodobého hľadiska vám neublíži, ak si raz za čas dovolíte aj prehrešky v podobe sladkostí či zemiakových lupienkov. Keď to budete brať ako odmenu za to, že ste cvičili a správne sa niekoľko dni stravovali, tak vám to pomôže ľahšie si udržať zdravý životný štýl, ako keď si také prehrešky budete vyčítať.

5. Majte v zálohe zdravé drobnosti na desiatu a olovrant – uistite sa, že aj menšie jedlá, na desiatku, olovrant alebo pre chvíľu, keď vás prepadne chuť do jedla, budú zdravé. Majte pripravené niečo, čo je rýchle a čo vás rozptýli od chute na pizzu alebo niečoho nezdravého. Môže ísť napríklad o jablko, orechy, kúsok syra, celozrnný chlieb s avokádom a podobne.

6. Častejšie kráčajte – mnoho ľudí žije sedavým spôsobom života, preto sa snažte chodiť tak často, ako to ide. Aj v práci si dajte prestávky, ktoré využijete na menšiu prechádzku. Prechádzajte sa okolo domu, navštívte prírodu a chodievajte po schodoch, nie výťahom. A ak sa dá, v práci striedajte sedenie so státím.

7. Zobúdzajte sa v rovnaký čas každý deň – človek funguje lepšie, ak sa kvalitne vyspí. A najlepšie pre telo je zaspávať a vstávať v rovnakom čase. Výnimkou však nie sú ani víkendy, ktoré môžu celý cyklus narušiť, ak cez ne budete spávať dlhšie, ako cez pracovné dni. Nočný spánok by mal pritom trvať aspoň sedem až osem hodín.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist