InstagramFacebookYoutube
Výživa

Čo o vás hovorí vaše obľúbené jedlo

Autor: Peťo  /   10. júla 2018
Čo o vás hovorí vaše obľúbené jedlo
Žurnál osobnej a sociálnej psychológie prišiel so zaujímavým výskumom, ktorého výsledky vám dokážu povedať tendencie ľudí podľa toho, aké je ich obľúbené jedlo. Možno teda skutočne platí, že ste to, čo jete. Ste zvedaví, čo o vás hovorí vaše obľúbené jedlo? Tak čítajte ďalej.

Nie je to prvýkrát čo sa vedci snažili nájsť spojenie medzi niečím obľúbeným a osobnosťou človeka. Dnes sa dozviete, aké máte tendencie, ak máte najradšej sladké jedlo. Alebo máte radšej pikantné? Čo o vás hovorí, ak máte obľúbené slané jedlo? Poďme sa na to pozrieť.

Sladké jedlo

Spomínaná štúdia zistila, že ľudia, ktorí jedia niečo sladké častejšie sú ochotnejší zapojiť sa do dobrovoľných a dobročinných akcií ako tí, ktorí sa cukru vyhýbajú.

Článok pokračuje pod reklamou


Pikantné jedlo

Ak máte radi pikantné, resp. štipľavé jedlo, potom môžete byť osobou, ktorá sa snaží hľadať dobrodružstvo a vzrušenie. Študenti, ktorí boli ochotní podstupovať viac riskantných krokov jedli viac štipľavých jedál, kým tí, ktorí volili istotu sa im viac vyhýbali.

Lahôdky

Jedlé zložené z tuku a bielkovín (slaniny, klobásky) sú populárne väčšinou u ľudí, ktorí sú viac sociálnejšie založení a pripomínajú si tak dobré časy s rodinou alebo priateľmi. Väčšinou sa totiž takéto jedlá jedia v spoločnosti, niekde na grilovačke a podobne.

Slané jedlo

Príliš veľa sodíka v jedlách je spojených s vysokým krvným tlakom, no ľudia, ktorí majú radi slané jedla v miere, sú tiež spojení s tým, že radšej idú „po prúde rieky“. Radšej sa pripoja k davu, ako by sa mu mali od neho vyčleniť a ísť proti nemu.

Horké jedlo

Ľudia, ktorí preferujú horkú chuť, majú podľa Newyorskej univerzity tvrdý a často až krutý úsudok. Takisto sú viac spojení s pesimistickým myslením. A netreba ísť len o jedlá, ale aj o tŕpke nápoje. Štúdia dokázala, že tí, ktorí pili len vodu, boli o 27% optimistickejší ako tí, ktorí pili nápoj s horkou chuťou.

Tak už viete, čo o vás hovorí vaše obľúbené jedlo?

Letný režim, pôvodne z : 10.09.2013.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist