InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XVI. – Shawn Ray a tréning nôh

14. februára 2018

Aj napriek nižšej postave sa Shawn Ray vedel predať nie len v biznise, ale aj na pódiách. Vybudoval si postavu, ktorá vždy súťažila o popredné miesta. Dokonca je považovaný za najlepšieho kulturistu, ktorý nikdy nevyhral súťaž Mr. Olympia.

Pozri aj: Legendy kulturistiky XII. – Shawn Ray

Práve na tréning tohto legendárneho Američana sa dnes pozrieme. Pozornosť padla na jeho nohy, ktoré boli vždy jeho silnou stránkou. Ak ste zarytým nadšencom profi kulturistiky, iste viete, že Ray patril medzi zástancov častého striedania tréningov. Menil cviky a ich poradie, ale aj drobnosti, ako je napríklad pozícia nôh.

Článok pokračuje pod reklamou


Aktuálny tréning patril medzi jeho obľúbené. Tak ako bol zástancom zmien, rovnako patril medzi prívržencov „old school“ tréningu s väčším tréningovým objemom. Nečudo teda, že tento tréning stehien obsahuje až sedem cvikov a dokopy 29 sérií.

Na začiatok venoval priestor zahratiu svalov a kolien prekopávaním jednou nohou v štyroch sériách po 15 opakovaní. Následne prešiel na kľúčový cvik, ktorý robil v piatich sériách v širokom spektre opakovaní – drepy.

Po drepoch nasledovali vždy štyri série nasledujúcich cvikov: leg press, predkopávanie oboma nohami, zakopávanie jednou nohou v stoji, zakopávanie oboma nohami v ľahu, mŕtve ťahy s vystretými nohami. Stehná takto precvičil z oboch strán.

Shawn Ray a jeho tréning nôh
Cvik Série Opakovania
Predkopávanie jednou nohou 4 15
Drepy 5 12-6
Leg press 4 8-12
Predkopávanie oboma nohami 4 10-12
Zakopávanie v stoji 4 12-15
Zakopávanie v ľahu 4 12-15
Mŕtve ťahy s vystretými nohami 4 12-15

Zdroj: Flex


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist