InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXV. – Dave Bautista a tréning hrudníka

09. mája 2018

Dnes v našom seriáli urobíme malú výnimku. Táto časť nebude o tréningu typického kulturistu. Bude o tom, ako sa pripravuje v posilňovni známy wrestler Dave Bautista, ktorého telo v tom najlepšom by sa nestratilo ani medzi kulturistami.

Bautista sa stal vo svete wrestlingu veľkou hviezdou a nakoniec si našiel cestu aj do filmového priemyslu. Vzhľadom k tomu, že bol často nútený ukazovať sa bez trička, musel mať svalnatý a vyrysovaný vršok tela.

Preto sa dnes aj pozrieme na to, ako precvičoval hrudník. Ešte predtým však treba poznamenať, že bežne cvičí tri dni po sebe a štvrtý oddychuje. Zároveň zdôrazňuje význam správnej diéty a konzistentnosti v cvičení.

Článok pokračuje pod reklamou


V tomto tréningu hrudníka využíval päť dobre známych cvikov, posledné dva spojil do supersérie. Na začiatku sa venoval „strihom“ na protismerných kladkách, ktoré boli vykonávané s ľahkými váhami a nie do zlyhania. Cieľom je zahriatie svalov. Niekedy preto urobí len jednu sériu, inokedy päť. Medzi sériami odpočíva 30 sekúnd.

Potom príde na prvý dôležitý cvik a tým sú kľuky na bradlách, pri ktorých využíva aj dodatočnú záťaž. Ďalším cvikom sú tlaky s jednoručkami na šikmej lavici hlavou hore. Oba cviky vykoná v piatich sériách a medzi nimi oddychuje 90 sekúnd.

Na záver urobí supersériu zloženú z tlakov na stroji a bežných kľukov. Tie robí až do zlyhania. Supersériu vykoná štyrikrát, pričom po každej dvojkombinácii odpočíva len 45 sekúnd.

Bautistov tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Sťahovanie protismerných kladiek 1-5 15-20
Kľuky na bradlách 5 8-10
Tlaky s jednoručkami na šikmej lavici 5 10-12
Superséria:
Tlaky na stroji Hammer Strength
Kľuky
4
10-12
do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist