InstagramFacebookYoutube
Tréning

Napumpujte hrudník týmto jednoduchým, ale efektívnym tréningom

30. januára 2020
Napumpujte hrudník týmto jednoduchým, ale efektívnym tréningom
Každá svalová partia je rovnocenná a každej by sa mal venovať rovnaký priestor v rámci tréningu. Jednu však chce mať dokonalú snáď každý chlap. Ak si chcete vybudovať široký a hrubý hrudník, ktorý by ste mohli vystavovať druhým na obdiv, máte tu teraz na to vhodný tréning.

Hrudník sa dá precvičovať rôznymi spôsobmi, ale často sú najlepšie tie jednoduché, ktoré vsádzajú na základy. A taký je aj tento tréning, ktorý zahŕňa len tri dobre známe cviky. Jeho jednoduchosť však nie je žiadnou prekážkou v efektívnosti.

Tento tréning odštartujete na lavičke, kde sa budete venovať klasickému benčpresu. Je síce niekedy považovaný za preceňovaný, ale ak ho vykonávate technicky správne, tak vám prinesie po objemovej a silovej stránke veľké výsledky. Po jednej zahrievacej sérii si dajte tri ostré, v ktorých bez ohrozenia techniky prevedenia urobíte 6-8 opakovaní. Tieto série musíte brať vážne a vyťažiť z nich všetko, pretože sú jadrom vášho tréningu.

Článok pokračuje pod reklamou


Po tlakoch s veľkou činkou prídu na rad tlaky s jednoručkami. Tie však už budete vykonávať na šikmej lavici hlavou hore. Tentoraz urobíte dve ťažké série po 8-10 opakovaní. Aj tu sa pri posledných opakovaniach musíte priblížiť zlyhaniu, aby sa zaručila efektívnosť tréningu.

No a na záver je pripravený cvik, ktorý môže byť v dnešnej dobe trochu podceňovaný – kľuky na bradlách. Urobíte tri série a každú do zlyhania. Ak však už pri jednej sérii urobíte s vlastnou váhou tela 30 a viac opakovaní, mali by ste začať rozmýšľať nad pridaním dodatočnej záťaže.

Medzi cvikmi odpočívajte zhruba jednu minútu.

Jednoduchý a efektívny tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Benčpres 3 6-8
Tlaky s jednoručkami na šikmej lavici 2 8-10
Kľuky na bradlách 3 do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist