InstagramFacebookYoutube
Tréning

Rýchly a intenzívny tréning hrudníka na doma. Nepotrebujete ani náčinie

22. októbra 2020
Rýchly a intenzívny tréning hrudníka na doma. Nepotrebujete ani náčinie
Hľadáte tréning, ktorým by ste si precvičili prsné svaly a mohli ho robiť aj v pohodlí domova? Potom ste na správnej adrese. Prinášame vám tréning hrudníka, ktorý je priamočiary, rýchly a intenzívny.

Tento tréning sa hodí pre cvičencov všetkých kondičných skupín. Primárne je navrhnutý pre pokročilých cvičencov, ale s menšími úpravami sa hodí aj pre úplných začiatočníkov či skúsených borcov.

Jeho zloženie je veľmi jednoduché a nepotrebujete ani žiadne dodatočné náčinie. Možno už tušíte, že bude postavený na variáciách kľukov. A bude tomu skutočne tak.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvým cvikom budú bežné kľuky, ktoré budeme robiť v piatich sériách. Druhým cvikom budú kľuky naširoko, ktoré urobíme v štyroch sériách. Na záver ešte odcvičíme tri série kľukov na úzko, prípadne diamantové kľuky.

O intenzitu sa stará, že medzi sériami odpočívame len 30 sekúnd. Medzi cvikmi si dáme pauzu dlhšiu – 90-sekundovú.

Začiatočníci si tréning môžu uľahčiť buď tým, že môže robiť kľuky na kolenách, prípadne si obmedzia počty sérií a predĺžia prestávky medzi nimi. Skúsený cvičenec si zase tréning skomplikuje tým, ak bude kľuky vykonávať veľmi pomaly – tri sekundy dole, tri sekundy hore.

Ak by ste chceli tréning využívať dlhodobo, môžete každý druhý tréning odcvičiť s vyloženými nohami na schodíku alebo stoličke.

Tréning hrudníka s využitím kľukov
Cvik Série Opakovania
Bežné kľuky 5 12, 10, 8, 6, do zlyhania
Kľuky naširoko 4 10, 8, 6, do zlyhania
Kľuky na úzko / diamantové kľuky 3 10, 8, do zlyhania
Prestávka medzi sériami je 30 sekúnd, prestávka medzi cvikmi 90 sekúnd.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist