InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Sú vaše kĺby prichystané na jarnú sezónu?

Autor: PR článok  /   22. februára 2022

Ten, kto miluje aktívny pohyb na čerstvom vzduchu, sa už určite nemôže dočkať vyšších teplôt. Beh, korčule, tenis či bicykel nás dokážu poriadne nabiť novou životnou energiou. Ale ako je na tom po zime váš pohybový aparát? Dajte si záležať, aby ste ho posilnili a dodali mu potrebné bielkoviny i vitamíny, vrátane kolagénu.

Výkon športovca do veľkej miery závisí od jeho prípravy, správnej výživy a kondície. A akú rolu v tom hrá kolagén? Obrovskú, veď ide o jednu zo základných stavebných bielkovín, ktorú naše telo potrebuje v chrupavkách a tkanivách. Pri nedostatku kolagénu by sme si veľmi nezašportovali, v horšom prípade skončili so zranením.

Pretože kolagén je tým lepidlom, ktoré zabezpečuje pružnosť tela. Aby kĺby fungovali hladko, bez bolestí a vŕzgania, aby sa svaly a šľachy lepšie regenerovali a minimalizovalo sa riziko trhlín pri športe. Aktívny človek skrátka kolagén potrebuje ako soľ a potvrdzujú to aj slová odborníkov. “O kĺby sa treba starať celý život. Súvisí to so štruktúrami, ktoré tieto kĺby tvoria – kosti, väzy, svaly a kĺbové púzdra. Hlavnou súčasťou kĺbových štruktúr je kolagén,” hovorí doktor Holoubek, atestovaný ortopéd. Preto by mal byť kolagén vo forme výživového doplnku pre športovca samozrejmosťou. Iba stravou si ho totiž doplniť nedokážeme, pokračuje emeritný primár ortopédie MUDr. Milan Čarvaš: “Prírodný kolagén bez úpravy sa veľmi zle vstrebáva, preto ho treba pre vnútorné použitie špeciálne upravovať či štiepiť, aby sa do tela dobre vstrebal.”

Overte si, odkiaľ výrobca kolagén získava a ako ho štiepi. Toto sú totiž rozhodujúce faktory kvality. Môže sa získavať z vedľajších produktov dobytka, ale i rýb. Štiepiť ho možno viacerými spôsobmi. Pre zachovanie bioaktivity je potrebné, aby štiepenie bolo šetrné a za studena. Napríklad značka Inca Collagen má bioaktívny morský kolagén, ktorý získava štiepením hydrolyticky pomocou enzýmov, čo je veľmi jemná metóda. Vďaka tomu si výsledné fragmenty kolagénu zachovávajú štruktúru helisy a tým pádom aj bioaktivitu.

Inca Collagen

Ľudské telo dokáže Inca Collagen na maximum využiť, a to aj preto, že je to 100% čistý kolagénový hydrolyzát. Bez príchutí a aróm. Je mikronizovaný do formy čistého bieleho prášku, ktorý sa užíva rozmiešaním v pohári vody. Tým, že ide o práškovú formu, nepotrebuje žiadne konzervanty. Inca Collagen je na českom a slovenskom trhu už 6 rokov a získal si viac než 200 tisíc fanúšikov, medzi nimi aj množstvo športovcov.

“Bez kolagénu by som nemohla športovať tak, ako mi srdce piští. Inca Collagen mi pomáha, aby moje kĺby fungovali ako hodinky,” pochvaľuje si inštruktorka power jogy Jana Šimkovičová.

“Mala som problém s praskaním v kolenách. Po mesiaci užívania Inca Collagen mi to prešlo úplne. Je výborný aj na regeneráciu po cvičení,” zhodnotila blogerka Adriana.

Inca Collagen posilňuje štruktúru chrupaviek, tým pádom zlepšuje pohyblivosť kĺbov, spevňuje kosti a šľachy, pomáha regenerácii svalov, zlepšuje pružnosť pohybových tkanív, pôsobí preto aj ako prevencia zranení. Napomáha tiež zníženiu bolestivosti kĺbov a rekonvalescencii po operáciách alebo pri ochoreniach pohybovej sústavy.



Ak teda hľadáte pre posilnenie svojich kĺbov skutočne účinný produkt, Inca Collagen je výborným riešením. Na stránke predajcu môžete navyše pomerne často kúpiť kolagén v akcii, čo sa oplatí, keďže dopĺňanie kolagénu sa odporúča dlhodobo, aby ste pocítili žiadaný efekt.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist