InstagramFacebookYoutube
Tréning

15 minút, 3 cviky. Tréning na doma, ktorým spálite množstvo kalórií

12. 1. 2023
15 minút, 3 cviky. Tréning na doma, ktorým spálite množstvo kalórií
Ak ste sa rozhodli, že by ste sa o svoje telo najradšej starali v domácom prostredí, máme pre vás dobrú správu, ktorej ste si asi vedomí – aj doma môžete absolvovať kvalitný tréning. A nemusíte mať na to ani žiadne náčinie, čoho dôkazom bude aj rutina z tohto článku.

Nie je problém si vybaviť domácu posilňovňu za menej či viac peňazí. Stačí voľná izba alebo voľný roh izby. Môžete vsadiť na stroj alebo lavičku s veľkou činkou, prípadne osvedčené jednoručky. To vám úplne stačí. Ak však chcete ešte zminimalizovať svoj domáci tréning, tak ho môžete absolvovať aj bez náčinia. A dokonca na to nepotrebujete ani veľa cvikov.

Tento tréning bude ukážkou minimalistického, ale efektívneho prístupu k cvičeniu. Pomôže vám vypracovať telo, spáliť kalórie a zlepšiť si kondíciu. Potrebujete pritom len 15 minút vášho času, trochu miesta a tri cviky: kľuky, angličáky (burpees) a striedavé výpady s výskokom.

Článok pokračuje pod reklamou


Na začiatku tréningu si nastavte časovať na 15 minút, ktoré sa budú odpočítať. Počas tohto času sa budete snažiť cvičiť bez prestávky a vykonávať dokola uvedené cviky s rastúcim počtom opakovaní formou rebríka.

V prvom kole urobíte jedno opakovanie každého cviku – jeden kľuk, jeden angličák, jedno opakovanie striedavých výpadov s výskokom každou nohou. V druhom kole urobíte po dve opakovania každého cviku, v treťom po tri, v štvrtom po štyri a takto pôjdete až dovtedy, kým vám nevyprší čas.

Ak vám vyprší čas v strede série niektorého z cvikov, cvik dokončíme so stanoveným počtom opakovaní a tréning ukončíme. Ak potrebujete prestávku na vydýchanie, dajte si ju tak, ako potrebujete. Cieľom však je, aby ste za daný čas urobili čo najviac opakovaní.

Výsledok vášho tréningu si niekde zapíšte a ďalší tréning sa budete snažiť vašu výkonnosť posunúť o kúsok ďalej. Tréningy neaplikujte skôr ako po jednodňovej prestávke a nie viac ako trikrát týždenne.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist