InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

10 podceňovaných tipov na chudnutie, ktoré fungujú

19. 2. 2023
10 podceňovaných tipov na chudnutie, ktoré fungujú
Aj pri chudnutí platí, že často sú tie najjasnejšie riešenia tie, ktoré nám prinesú najlepšie výsledky. Len malými zmenami vo vašej rutine sa môžete nasmerovať k úspešnému procesu chudnutia. A k tomu vedie aj uplatňovanie tipov, ktoré sa nemusia zdať prelomové.

Prinášame vám 10 tipov, ktoré pre ich jednoduchosť ľudia často podceňujú. Ich účinnosť je však overená aj vedeckými štúdiami. Ak si teda chcete podporiť proces chudnutia, zamyslite sa nad uplatnením niektorých z nasledujúcich tipov:

Chladnejšie prostredie – ak si v zime znížite kúrenie alebo v lete znížite teplotu prostredia klimatizáciou, urobíte si službu, pokiaľ ide o chudnutie. Už len samotný spánok pri 18-19 stupňoch Celzia dokáže zefektívniť spaľovanie tukov.

Článok pokračuje pod reklamou


Káva len čierna – káva vám môže pomáhať k chudnutiu, ale má to háčik. Nemôže obsahovať cukor ani smotanu. Čierna káva má takmer 0 kalórií a 4 šálky denne vám pomôžu znížiť telesný tuk o 4 percentá.

Červené ovocie – červenú farbu ovocia zapríčiňujú flavonoidy, konkrétne antocyaníny, ktoré utlmujú aktivitu génov zodpovedných za ukladanie tukových zásob.

Predstava jedenia – ľudia, ktorí si predstavujú, že jedia celý balík svojej obľúbenej sladkosti, jej následne pri priamej konzumácii zjedia menej.

Červený melón – konzumácia červeného melónu preukázateľne znižuje ukladanie podkožného tuku.

Polievka pred hlavným jedlom – osoby, ktoré si pred hlavným jedlom doprajú polievku alebo jedno jablko, nakoniec skonzumujú na posedenie menej kalórií ako tí, čo konzumujú len hlavný chod.

Rybí olej – okrem toho, že prospieva srdcu a mozgu, efektívne vás aj zasýti, vďaka čomu sa zníži riziko prejedania.

Sendvič bez pečiva – dajte si na plátok syra šunku, pridajte nejakú nátierku, zrolujte a jedzte to bez pečiva. Ušetriť môžete až 200 kalórií.

Tréning ako rande – ak budete cvičiť so svojím partnerom, prípadne kamarátom, budete mať väčšiu motiváciu cvičiť a vynecháte menej tréningov, čo s chudnutím len pomôže.

Menej formálne oblečenie – vedci zistili, že ľudia, ktorá chodili do práce oblečení menej formálne, dokázali spáliť za deň viac tukov, pretože boli fyzicky aktívnejší ako tí, čo nosili obleky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist