InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Schudnite pár kíl rýchlo: Krátky, ale efektívny tréning na každý deň

Autorka: Lucka  /   6. 1. 2024
Schudnite pár kíl rýchlo: Krátky, ale efektívny tréning na každý deň
Ak chcete chudnúť, musíte spáliť viac kalórií, ako ich prijmete. A ak chcete dva či tri kilogramy schudnúť rýchlo, musíte tak robiť efektívne. A k tomu vám pomôže aj nasledujúci tréning.

Pri tomto krátkom, ale účinnom tréningu spálite množstvo kalórií, pričom jeho výhodou je, že vám nezaberie veľa času a môžete ho cvičiť v určitej miere aj každý deň. Ďalší bonus? Nepotrebujete naň žiadne náčinie – vystačíte si s váhou vlastného tela.

Aj princíp cvičenia je veľmi jednoduchý – každý cvik budete cvičiť 30 sekúnd, medzi každým cvikom si dáte pauzu 15 sekúnd a po poslednom budete oddychovať rovnú minút. Celý okruh piatich cvikov absolvujete tri až päťkrát.

Článok pokračuje pod reklamou


Päť cvikov je vybraných tak, aby maximalizovali množstva vydanej energie a zároveň posilnili svaly v dolnej i hornej polovici tela.

Na začiatku budete cvičiť drepy, ktorými precvičíte nohy a zadok. Nasledovať budú kľuky, ktoré stimulujú hrudník, tricepsy, ramená a aktivované je dokonca aj brucho. Výpady následne opäť precvičia dolnú časť tela a potom príde na rad cvik, ktorý môže byť výzvou – angličáky (burpees). Tými precvičíte celé telo. Na záver si dajte šprint – ak necvičíte vonku, tak na bežeckom páse alebo na mieste, ak pás nemáte k dispozícii.

Medzi jednotlivými okruhmi po malých dúškoch prijímajte vodu a tekutiny nezabudnite doplniť ani po docvičení. Nezabudnite ani na strečing.

Kruhový tréning na chudnutie
Cvik Trvanie
Drepy 30 sekúnd
Prestávka 15 sekúnd
Kľuky 30 sekúnd
Prestávka 15 sekúnd
Výpady 30 sekúnd
Prestávka 15 sekúnd
Angličáky (burpees) 30 sekúnd
Prestávka 15 sekúnd
Šprint (na bežeckom páse/na mieste) 30 sekúnd
Prestávka 60 sekúnd
Zopakujeme ešte dva- až štyrikrát.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist