InstagramFacebookYoutube
Výživa

Recept: Jablkový koláč

Autor: Miška Moravčíková Krštenníková  /   23. októbra 2015
Recept: Jablkový koláč
Dnes si pripravíme jablkový koláč s využitím špaldovej múky a kokosového cukru. Tak ako koláče našich starých mám, aj tento si iste získa vašu obľubu.

Ingrediencie

Cesto:
280 g hladkej špaldovej múky
85 g kokosového cukru
150 g masla
2 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
1 vajce

Plnka:
800 g jabĺk
1 vanilkový puding bez cukru
(ak by boli jablká kyslé, môžete pridať za 1 PL cukru)

Postup prípravy

Múku, prášok do pečiva a cukor si zmiešame v miske, pridáme zmäknuté maslo a vajce. Rukou dôkladne premiešame na tuhé cesto a zabalíme do fólie. Necháme odležať v chladničke 30 minút. Vytiahneme cesto a rozdelíme na 2 časti.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť tortovej formy tak, aby vám ostalo aj na kraje. Pomocou valčeka si prenesieme cesto do tortovej formy. Ak by sa nám aj roztrhlo, nevadí - pomocou prstov to spojíme a popritláčame aj po okrajoch do výšky cca 2 cm, aby plnka nevytiekla. Udržujeme pri tom trpezlivosť :-). Plnku vylejeme na cesto tak, aby nám nešla nad okraj cesta.

Druhú časť cesta si opäť rozvaľkáme na veľkosť formy, ale už vykrojíme pekný kruh, ktorý pomocou valčeka opäť prenesieme už na plnku. Z ostatného cesta, ktoré nám zostalo, si povykrajujeme ozdoby a pekne poukladáme na vrch. Horné cesto párkrát pichneme vidličkou, aby malo teplo kadiaľ unikať. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov celzia – asi 30 min. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke.

Príprava plnky:
Plnku si môžeme pripravovať, kým nám cesto stojí v chladničke. Jablká ošúpeme a nastrúhame. Vložíme do hrnca, podlejeme 2 dcl vody a dusíme. Nemusíme úplne do mäkka. Keď začne voda vrieť, pridáme 1 puding a miešame do zhustnutia.

Dobrú chuť!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist