InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu IX. – Brandon Curry a hrudník

20. januára 2016

Brandon Curry je americký kulturista, ktorý sa ako veľmi mladý stal profesionálom a v súčasnosti patrí medzi to najlepšie, čo profesionálna kulturistika ponúka. Dvakrát už štartoval aj na prestížnej Mr. Olympii.

Rodák z Nashvillu sa od malička venoval športom, ale svoju lásku našiel až v kulturistike. Pri nej mu pomohol aj titul zo Štátnej univerzity Tennessee, kde študoval športovú vedu. Cvičeniu sa tak rozumie a je to vidno aj na jeho postave. Do oka vám určite udrú jeho prsia, a práve preto, si dnes prinesieme jeho tréning hrudníka.

K tréningu pristupuje skromne, zodpovedne a s dôrazom na každý detail. Tréningový rozvrh si systematický obmieňa. Cvičí v päťtýždňových blokoch. Prvé tri týždne vyzerajú nasledujúco: nohy (pondelok), hrudník a chrbát (utorok), ramená a ruky (streda), nohy (sobota), hrudník a chrbát (nedeľa). Potom príde zmena v štvrtom a piatom týždni, kedy vyzerá split takto: hrudník (pondelok), chrbát (utorok), nohy (streda), ramená a ruky (štvrtok), nohy (sobota). Päťkrát do týždňa vtedy venuje 30 minút aj kardiu.

Článok pokračuje pod reklamou


Hrudník zaťažuje štyrmi cvikmi a sústredí sa na to, aby svaly precítil. Preto napríklad pri tlakoch na lavičke nenechá činku dotknúť sa hrudníka a v hornej pozícii zase nevystrie ruky úplne, aby napätie bolo neustále sústredené na prsné svaly.

Každý cvik robí v troch sériách po osem až 12 opakovaní. Postupne prejde tlakmi s veľkou činkou na rovnej lavičke, rozpažovaním na šikmej lavičke hlavou hore, tlakmi na stroji a sťahovaním protismerných kladiek (ideálne v ľahu). Každý tréning hrudníka zakončuje cvikom na triceps – stláčaním kladky. Ak má v jeden deň naplánovaný aj chrbát, ten cvičí oddelene vo večerných hodinách.

Tréning hrudníka Brandona Curryho
Cvik Série Opakovania
Tlaky s veľkou činkou (benčpres) 3 8-12
Rozpažovania na šikmej lavici hlavou hore 3 8-12
Tlaky na stroji 3 8-12
Sťahovanie protismerných kladiek v ľahu 3 8-12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist