InstagramFacebookYoutube
Tréning

Šesť vecí, ktorými strácate v posilňovni čas

13. júna 2016
Šesť vecí, ktorými strácate v posilňovni čas
Pravdepodobnosť je taká, že ak ste bežný cvičenec, v posilňovni zvyknete strácať cenný čas. Aby ste tak neurobili, musíte si uvedomiť, prečo vlastne do posilňovne chodíte. Chodí sa tam cvičiť a presne to by ste mali aj robiť.

Boli by ste prekvapení, koľko času môžete v posilňovni ušetriť, ak by ste pred jej dverami nechali tieto veci:

1. Mobilný telefón
V súčasnosti je pomerne bežné nájsť v posilňovni ľudí, ktorí majú v ruke mobilný telefón a niektorí ho využívajú aj ako fotoaparát. Nie je nič zlé na tom, keď sa niekto raz za čas odfotí v zrkadle po tréningu, aby videl, kam smeruje. Je však prehnané fotiť sa počas cvičenia a posielať fotky na sociálne siete. Takisto je nesprávne počas cvičenia surfovať na internete, esemeskovať či telefonovať. A aj keby ste nechceli, ale mobil pri sebe mať budete, môže sa stať, že vám niekto bude telefonovať a vy ho zdvihnete. Tým však len narušíte svoj tréning. Najlepšie riešenie je – nechať telefón doma, prípadne v šatni.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Prisilné ego
Prehnane veľké ego sa môže v posilňovni prejaviť viacerými spôsobmi. Nováčikovia snažiaci sa prekonať veteránov, veteráni chváliaci sa nováčikom, prehnané vzdychy, krik, snaha dvíhať príliš ťažké váhy na úkor techniky a s vyšším rizikom zranenia. Nechajte teda ego doma a cvičte rozumne. Stratou času určite nie je ani vynechanie rozcvičky či strečingu, ktoré mnohí podľa svojho názoru nepotrebujú.

3. Chuť socializovať sa s inými
Veľkou stratou času pre vás i pre druhých je snaha socializovať sa, rozhovory medzi sériami a podobne. Často si to ani neuvedomíte, ale v zápale rozhovorov prichádzate o cenné minúty a často naťahujete aj prestávky medzi sériami, ktoré následne pracujú proti vám. Ak sa chcete socializovať, robte tak po tréningu. Nie len po vašom tréningu, ale aj po tréningu druhej osoby. To isté platí o balení žien.

4. Absenciu plánu
Nemusíte mať naplánované všetko do najmenšieho detailu, ale do posilňovne musíte vstúpiť s tým, že viete, čo budete robiť a k čomu smerujete. Absencia plánu je stratou času z krátkodobého i dlhodobého hľadiska, pretože vám obmedzuje pokroky. Stanovený cieľ vám pomôže zostaviť správny plán a ten vám pomôže dosahovať čo najlepšie možné výsledky. Vám pomôže udržať koncentráciu a absolvovať lepšie tréningy. Vždy budete vedieť, k akému stanovišťu máte ísť.

5. Oddychový prístup
Do posilňovne by sa malo prísť s prístupom, čo najrýchlejšie ju opustiť po čo najkvalitnejšom tréningu. Niekto však prichádza do posilňovne oddychovať. Trávi v nej hodinu a činky sa dotkne dvakrát. Tomuto sa vyhýbajte. Ak do nej chodíte, uistite sa, že v nej aj makáte.

6. Príliš dlhé prestávky
Ďalšou významnou stratou času môžu byť príliš dlhé prestávky medzi sériami. Ak odpočívate dve minúty a v skutočnosti vám stačí minúta, môžete ušetriť vskutku dosť času. Len pre príklad, ak máte 15 prestávok, môžete ušetriť až 15 minút. Niekto pritom odpočíva aj tri minúty či viac. Ak nie je vaším cieľom len budovanie sily, minúta vám postačí. Ak chcete budovať aj silu, stačia vám dve minúty. Tri minúty stačia, ak vám ide len o silu. Všetky dlhšie ako štyri minúty je už strata času aj v tomto smere.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist