InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Ďalšie štyri recepty na chutné tyčinky zo srvátkového proteínu

05. októbra 2016
Ďalšie štyri recepty na chutné tyčinky zo srvátkového proteínu
Pred nejakým časom sme vám priniesli článok so štyrmi receptami na podomácky vyrobené proteínové tyčinky. Ak vám táto štvorica nestačila a chcete spoznať nové chute, prinášame vám ďalšie štyri recepty, u ktorých je základom srvátkový proteín.

Tak ako v predošlej časti, aj tentokrát pôjde o veľmi jednoduché recepty, ktoré bude schopný urobiť každý. Vyjdú vás lacnejšie ako hotové tyčinky z obchodu a nebudú v nich žiadne umelé látky.

Jahodové pokušenie

Ingrediencie:
60 g sušených jahôd
60 g kokosovej múčky
60 g nesladeného alebo vanilkového proteínu
1/2 ČL vanilky
60 ml kokosového alebo mandľového mlieka
80 g tmavej čokolády (aspoň 70%)

Článok pokračuje pod reklamou


Postup:
Jahody rozmixujeme na malé kúsky, pridáme kokos, proteín a vanilku. Pomixujeme, aby sa všetko poriadne zmiešalo. Nemusí to byť však úplne na prášok. Následne pridáme mlieko a výslednú hmotu prenesieme na pekáč. Necháme stuhnúť v chladničke. Následne si povykrajujeme tyčinky a polejeme ich roztopenou čokoládou. Opäť necháme vychladiť.

Arašidovo-čokoladová tyčinka

Ingrediencie:
1 šálka ovsených vločiek
1/2 šálky instantných ovsených vločiek
3 odmerky čokoládového proteínu
1/2 šálky burizonov
1/4 šálky medu
1/3 šálky arašidového masla
1 ČL vanilkového extraktu
2 PL čokoládových čipsov alebo nasekanej tmavej čokolády

Postup:
Z ovsených vločiek rozmixujeme múku, ktorú v stredne veľkej miske premiešame s instantnými ovsenými vločkami, proteínom a burizonmi. V malom hrnčeku nad stredným plameňom zmiešame med s maslom. Keď sú prepojené, pridáme vanilkový extrakt a zmes pridáme do misky so suchými ingredienciami. Poriadne premiešame a prenesieme na pekáč. Roztopíme si čokoládu a vytvoríme ňou na povrchu hmoty mriežku. Následne dáme všetko aspoň na 30 minút do chladničky.

Tyčinka z quinoa plná energie

Ingrediencie:
1/2 šálky quinoových vločiek
1 šálka burizonov
2 PL chia semienok
1/2 ČL kávového extraktu
1 odmerka proteínu s príchuťou cappuccina
1/2 šálky jablčnej nesladenej šťavy

Postup:
Vo veľkej miske si premiešame suché ingrediencie a následne pridáme aj kávový extrakt a jablkovú šťavu. Všetko premiešame a prepojíme. Následne prenesieme na pekáč a na aspoň štyri hodiny umiestnime do chladničky. Následne nakrájame na tyčinky. Pred jedením nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote.

Nepečená mandľová tyčinka

Ingrediencie:
1 šálka na múku rozmixovaných ovsených vločiek
1/2 šálky instantných ovsených vločiek
1/2 šálky burizonov
1/3 šálky vanilkového proteínu
1/2 šálky mandľového masla
1/3 šálky medu
1 ČL vanilkového extraktu

Postup:
Vo väčšej miske si zmiešame suché ingrediencie. V menšom hrnčeku alebo na panvici si rozpustíme mandľové maslo, ktoré neustále miešame spolu s medom dovtedy, kým sa úplne neprepoja. Následne pridáme vanilkový extrakt. Výslednú zmes prilejeme do misky k suchým ingredienciám a všetko premiešame. Potom rukami hmotu prenesieme na pekáč. Pred konzumáciou necháme odstáť v chladničke minimálne 30 minút.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist