InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Rozhovor s tréningovým expertom Julienom Greauxom + ukážkový tréning

04. decembra 2016
Julien Greaux je skúsený tréningový expert, ktorý sa venuje posilňovaniu a bojovým umeniam. S viac ako 20-ročnými skúsenosťami sa podelil pre čitateľov magazínu Simply Shredded a jeho rozhovor si môžete teraz prečítať aj vy.

Giroux pricestoval do Spojených štátov amerických v roku 2002 a rýchlo sa etabloval v komunite fitness modelov. Momentálne sa venuje najmä bojovým umeniam a učí svojich klientov, ako byť fyzicky i mentálne silným športovcom.

Ako si začal vo fitness priemysle, resp. bojových umeniach?
V deviatich rokoch som sa začal venovať karate, pretože som bol hyperaktívny a fascinovali ma filmové hviezdy, najmä Bruce Lee a Jean Claude Van Damme. Odvtedy som sa venoval viacerým druhom bojových umení, vrátane taekwonda, thajského boxu, juda a ju jitsu. S činkami som začal cvičiť ako 15-ročný. V roku 2002 som prišiel do Spojených štátov a pracoval som ako záhradník v Hamptons. Potom som šiel do New Yorku na Noc šampiónov a tam ma objavil fotograf Irvin Gelb. Dal mi svoju vizitku a povedal, že mám veľký potenciál. O tri roky neskôr som sa rozhodol ísť do Los Angeles. Zavolal so mu a on ma predstavil ľuďom z Weider Publications. Tak to všetko začalo.

Článok pokračuje pod reklamou


Odkiaľ prichádza tvoja motivácia?
Myslím si, že ju mám v krvi. Keď som mal 16, cvičil som počas prázdnin dvakrát denne. Taký som bol odhodlaný. Kým kamaráti ležali na pláži, ja som trénoval, jedol alebo spal. Dnes moja motivácia vychádza z mojej dcéry Gianny. Chcem byť pre ňu vzorom a super otcom. Trénujem už 20 rokov a nikdy som sa nevzdal. Prečo? Pretože je to moja vášeň a robím to rád.

Aký tréningový program na teba najviac fungoval?
Trénujem sedem dní v týždni. V tom je zahrnuté posilňovanie, bojové umenia, strečing a kardio. Prvých desať rokov som zvykol robiť viac kulturistických tréningov, ale teraz sa viac orientujem na športovejší prístup a snažím sa cvičiť viac funkčne.

PLNÝ ROZPIS:
Deň č.1: Kruhový tréning celého tela
1. Angličáky (burpee)- 10 opakovaní
2. Zhyby - 10 opakovaní
3. Výpady - 25 opakovaní
4. Vertikálne skoky - 10 opakovaní
5. Kľuky na lavičke - 10 opakovaní
6. Bočné preskoky lavičky - 10 opakovaní
7. Kľuky s úzkym úschopom - 10 opakovaní
8. Dvíhanie nôh vo vise - 10 opakovaní
9. Crossover Running Plank - 10 opakovaní
10. Bočné dvíhanie nôh vo vise - 10 opakovaní
Zopakovať 5x s 60-sekundovými prestavkámi.
Deň č.2: Rýchly kruhový tréning
1. Benčpres na Smithovom stroji - 10 opakovani
2. Drepy na Smithovom stroji - 10 opakovaní
3. Mŕtve ťahy na Smithovom stroji - 10 opakovaní
Zopakovať 5x s 60-sekundovými prestavkámi.
Deň č.4: Kruhový tréning brucha
1. Dvíhanie rúk a nôh do kríža na fitlopte - 10 opakovaní
2. Striedavé dvíhanie nôh v ľahu- 10 opakovaní
3. Horolezec - 10 opakovaní
4. Vytáčanie trupu - 10 opakovaní
5. Výkopy nohou - 10 opakovaní
6. Dvíhanie nôh s dotykom špičky - 10 opakovaní
Zopakovať 5x s 60-sekundovými prestavkámi.
Deň č.5: Kruhový tréning hornej časti tela
1. Sťahovanie protismerných kladiek - 10 opakovaní
2. Veslovanie - 10 opakovaní
3. Bicepsové zdvihy na kladke - 10 opakovaní
4. Tricepsové stláčanie kladky - 10 opakovaní
5. Zapažovanie na kladke - 10 opakovaní
6. Švihy jednou rukou s bulinou (kettlebell) - 10 opakovaní
Zopakovať 5x s 60-sekundovými prestavkámi.


Ak by si mal vybrať iba tri cviky, ktoré by to boli a prečo?
Mojimi troma obľúbenými cvikmi sú jednoznačne benčpres, drepy a mŕtve ťahy. Je to jednoducho tak, pretože sú to základy a korene kulturistiky, a pri drepoch a mŕtvych ťahoch zapojíte do činnosti všetky svaly. Rád cvičím tak, ako cvičili ľudia v minulosti, kedy nemali k dispozícii moderné stroje a stále vyzerali úžasne.

Pri spaľovaní tukov využívaš HIIT alebo normálne kardio?
Úprimne, na kardiu nič nemením. Snažím sa jesť menej po večeroch. Som pripravený makať 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Kardio však striedam, aby som urýchlil spaľovanie tukov. Cvičím tak vo vysokej intenzite, v nízkej, intervalovo, so švihadlom a podobne.

Ako vyzerá tvoja suplementácia?
Mám to šťastie, že som sponzorovaný firmou BSN a majú niekoľko skutočne dobrých suplementov. Snažím sa to však udržovať čo najjednoduchšie. Ako zdroj bielkovín využívam Syntha 6, ako predtréningový stimulant No Xplode a občasne využijem aj skvelý spaľovač tukov Endoburn.

Kto patrí medzi tvojich obľúbených kulturistov?
Mojím obľúbeným kulturistom vzhľadom na to, čo dosiahol, je jednoznačne Arnold. Za svoju postavu by to bol známy francúzsky kulturista z 90. rokov Francis Benfatto, ktorý mal neskutočnú formu, symetriu, proporcie. Bol vyrysovaný až do kosti.

Aký je tvoj obľúbený citát?
Radšej zomriem v stoji, ako by som mal žiť na kolenách. Máme len jeden život, verte v svoje sny, pracujte tvrdo a skôr či neskôr sa príležitosť objaví. Len na ňu buďte pripravení, pretože inak by ste mohli prepásť najväčšiu príležitosť vo svojom živote.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist