InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Na Olympii zažijú debut dvaja americkí borci + video

12. septembra 2017

Medzi osemnástimi menami kulturistov prihlásených na tohtoročnú súťaž Mr. Olympia nájdeme aj dve, ktoré v minulosti štartová listina neobsahovala. Na svoj veľký debut čakajú Jeff Beckham a Gerald Williams.

Jeff Beckham

185 centimetrov vysoký Beckham drží „profi“ kartu od roku 2005 a v rámci IFBB súťaží od roku 2013. Na svoje prvé veľké víťazstvo stále čaká a na Olympiu sa kvalifikoval z tretieho miesta kvalifikačného rebríčka, v ktorom ho predstihli len Juan Morel a Maxx Charles.

Tridsaťpäťročný rodák z amerického New Yorku vyrástol bez otca a často sa sťahoval z domu do domu. V spoločnosti si miesto hľadal len ťažko, no jedna vec mu vždy dodávala silu – kulturistika. V nej našiel aj svoje idoly. Ovplyvnil ho aj Arnold Schwazenegger, no aj muž, na ktorého narazí cez víkend - Dexter Jackson.

Článok pokračuje pod reklamou


Takto vyzeral na Toronto Pro, kde obsadil 3. miesto:



A takto vyzeral tri týždne pred Olympiou:



Gerald „XL“ Williams

Williams nepôsobí medzi profesionálmi v IFBB veľmi dlho – debutoval medzi nimi v roku 2016. V tomto roku si zaistil účasť na Mr. Olympii svojim prvým profesionálnym víťazstvom na súťaži domácej California Pro.

Tridsaťročný rodák z kalifornského Berkeley sa s činkami zoznámil popri hraní amerického futbalu. Prvú súťaž zažil v roku 2003 a hneď skončil druhý. V roku 2008 mu nečakane umrela mama a on si zmenil priority. Od kulturistiky si dal pauzu do roku 2015. Medzitým dokončil školu, získal doktorát, začal učiť a venovať sa obchodu s nehnuteľnosťami.



Na tomto videu sa delí o svoje dojmy po víťazstve na California Pro:



Na pódium v Las Vegas sa prvýkrát postavia už v piatok 15. septembra.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist