InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Big Ramy avizuje top formu, Heath nechá za seba hovoriť činy

14. septembra 2018

Kulturisti „kráľovskej kubatúry“ majú za sebou štvrtkový program v Las Vegas, ktorý okrem registrácie a prezentácie zahŕňal aj medzi fanúšikmi obľúbenú tlačovú konferenciu.

Kulturistické hviezdy mali poslednú šancu otvorene hovoriť o svojich plánoch pred vystúpením na pódium v Orleans Aréne, kde už v piatok budú bojovať o Sandowovu sošku.

Často sa stáva, že sa objaví kulturista, ktorí sa oprie o úradujúceho šampióna. Tým je Phil Heath, ktorý sa pochopiteľne netajil ambíciou získať ôsmy titul po sebe. O menšiu kontroverziu sa však postaral Shawn Rhoden.

Článok pokračuje pod reklamou


Jeden z top amerických kulturistov dostal priestor na to, aby sa vyjadril k tvrdeniam, ktorými obvinil Heatha z toho, že zámerné neukazuje svoj hrudník z boku a že je slabý v pózach ako sú predný dvojitý biceps či napnuté latisimy spredu. „Len som hovoril o faktoch,“ povedal stručne. Heath zareagoval: „Slová sú lacné.“

Za najväčšieho vyzývateľa Heatha sa pokladá Mamdouh Elssbiay, ktorý dostal otázku, či by tento rok mohol získať titul. Odvetil, že minulé roky neboli perfektné, ale... „Tento rok bude o niečo odlišný. Tak to jednoducho je,“ povedal. „To hovoril aj vlani,“ povedal Heath s posmeškom a tak ako už to urobil často, začal hovoriť o svojich činoch a tituloch.

Rhoden inak okrem rypnutia do Heatha vyjadril aj zaujímavú myšlienku týkajúcu sa ambícii každého súťažiaceho: „Osoba, ktorá netrénovala, aby bola v roku 2018 jednotkou, by nemala byť na tomto pódiu. Ak trénujete, aby ste boli dvojkou, mali by ste zostať doma.“ Zožal za to potlesk.

Mnoho ľudí bolo zvedavých, ako sa na tlačovke prejaví Nathan DeAsha, ktorý celý mesiac kritizoval kadekoho z open kategórie. Pred publikom sa však podobným rečiam vyhol a pôsobil prekvapivo skromne. Že by nechal hovoriť tentokrát za seba činy?

Naopak, menšiu výmenu názorov mali Cedric McMillan a William Bonac. McMillan hovoril o tom, ako zistil, že jeho vojenská jednotka bola aktivovaná pre pomoc po hurikáne, čo zaťažovalo jeho myseľ, pretože jeho priatelia a rodina sa musia vyrovnávať s následkami veľkej búrky. Zakončil to slovami: „Ja žijem v skutočnom svete.“

Pár pretekárov sa na neho pozrelo a guráž zareagovať mal Bonac, ktorý povedal, že každý súťažiaci má svoje osobné problémy, ktoré prekonávajú, aby boli najlepší. Obvinil McMillana, že sa snaží nad druhých povyšovať a že to dokázal aj v zákulisí a na stretnutí s fanúšikmi, kde pôsobil arogantne. Povedal tiež, že hoci sa považuje za jeho priateľa, jeho slová považuje za urážlivé.

Heath chce nechať za seba hovoriť činy. Podarí sa mu víkend zakončiť úspešne po ôsmy raz po sebe? Okrem Big Ramyho a Rhodena sú mu na chrbát pripravení dýchať aj Bonac či Dexter Jackson.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist