InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXIV. – Dave Draper a tréning nôh

12. decembra 2018

Dave Draper toho vďaka kulturistike dosiahol v živote veľa. Predstavil sa vo filmoch, napísal knihy, motivoval druhých. Táto legenda zo zlatej éry kulturistiky sa rada delila aj o svoje tréningy. A my sa dnes podelíme o jej tréning nôh.

Víťaz prestížnych súťaží Mr. America či Mr. World cvičil päťkrát do týždňa. Pondelok patril hrudníku, chrbtu a ramenám, no utorok zasvätil tréningu nôh, ktorý si v dnešnej časti nášho seriálu priblížime. Nohy ešte trénoval aj v sobotu, ale vtedy k tomuto rozpisu pridal ešte supersériu ľahkých mŕtvych ťahov s cvikom známym ako rope tucks, ktorý sa viac zameriaval na brušné svalstvo.

Utorkový tréning bol zložený z pätice cvikov. Hneď tri z nich boli spojené to trojsérie, v ktorej ich vykonal bez prestávky po sebe. Išlo o izolované cviky na stehná – predkopávania a zakopávania, po ktorých ešte urobil výpony na lýtka. Počet sérií bol tri až päť podľa toho, ako sa cítil.

Článok pokračuje pod reklamou


Hlavným bodom programu sa stali drepy. Tie cvičil v piatich až siedmich sériách, pričom začal s ľahšími váhami a väčším počtom opakovaní. Od 15 sa postupne prepracoval cez 12, 10 a 8 až k šiestim. Ak cvičil sedem sérií, pridal na začiatok ešte jednu sériu s 15 opakovaniami a na koniec jednu so 6.

Bodkou za tréningom boli mŕtve ťahy, ktoré robil s ťažkými váhami v piatich sériách. Opakovania sa snažil držať pod hranicou 10, ale nechcel ich robiť menej ako šesť. Takisto využíval princíp pyramídy, keď začínal s ľahšími váhami a postupne ich zvyšoval.

Dave Draper a jeho tréning nôh
Cvik Série Opakovania
Trojséria:
Predkopávanie v sede
Zakopávanie v ľahu
Výpony v stoji
3-5
10-12
8-12
15-20
Drepy 5-7 15-6
Mŕtve ťahy 5 10-6



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist