InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chcete skúsiť CrossFit? Tento tréning je vhodný aj pre začiatočníkov

28. novembra 2019
Chcete skúsiť CrossFit? Tento tréning je vhodný aj pre začiatočníkov
Aj pre skúsenejších návštevníkov posilňovne môže byť prvá návšteva CrossFit telocvične zastrašujúca. Ako sa potom môžu cítiť začiatočníci? Práve tým, ktorí by si tento štýl cvičenia chceli vyskúšať, ale majú obavy, prinášame tento tréning.

Počet nadšencov CrossFit tréningu každoročne stále stúpa. Ide o spôsob tréningu, do ktorého sú zaraďované cviky z troch kategórií: cvičenia so závažím (napr. drepy, mŕtve ťahy, tlaky), gymnastické cvičenia (napr. kľuky, zhyby) a opakujúce sa pohyby aeróbneho charakteru (napr. beh, skákanie cez švihadlo).

Mnoho ľudí pred svojou prvou návštevou bežnej posilňovne najskôr budovalo nejaké základy doma, aby sa vyhli zahanbeniu, ak by na lavičke nevytlačili ani 50 kg. A dobrá správa je, že podobný princíp môžete uplatniť aj pred prvou návštevou CrossFit posilňovne.

Článok pokračuje pod reklamou


Pre začiatočníkov i pokročilých tu máme tréning od niekoľkonásobného účastníka CrossFit Games Spencera Hendela, ktorý sa oň podelil pre magazín Men’sHealth.

Budete naň potrebovať veľkú činku s kotúčmi v celkovej váhe do 40 kilogramov. Musíte mať tiež na pamäti, že „forma je kráľom“. To znamená, že musíte prioritne dbať na správnu techniku prevedenia jednotlivých cvikov.

Cviky sú klasicky tri – prvým je beh na 400 metrov, druhým V skracovačky v 30 opakovaniach a tretím premiestnenie a trh z visu v 30 opakovaniach.

Každý z cvikov sa snažíte vykonať v predpísanom objeme čo najrýchlejšie. Postupne vykonáme všetky tri bez prestávky. Dokopy absolvujeme takéto kolá trikrát s minimálnym až žiadnym odpočinkom medzi nimi.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist