InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Dvadsaťminútový HIIT tréning, ktorý môžete robiť aj doma

Autorka: Lucka  /   06. júna 2020
Dvadsaťminútový HIIT tréning, ktorý môžete robiť aj doma
Nepotrebujete byť členkou miestnej posilňovne, aby ste si mohli dobre zacvičiť. A nepotrebujete na to ani veľa času. Prinášame vám tréning, ktorým dostanete zabrať len za dvadsať minút.

Nežijeme v perfektnom svete, kde mate k dispozícii všetko, čo chcete, a času toľko, koľko potrebujete. Ak máte dni, v ktoré sa vám nechce ísť do posilňovne alebo nemáte dostatok času na váš bežný tréning, absolvujte túto vysoko intenzívnu intervalovú jednotku, ktorou si precvičíte svaly celého tela, podporíte spaľovanie tukov a zlepšite svoju kondíciu.

Intervalový tréning je preto efektívny aj pri obmedzenom čase, pretože počas cvičebných intervalov zo seba vydávate všetko. Následne naberáte sily na ďalší cvičebný interval pri cvičení v nízkej intenzite alebo v úplnej pasivite.

Článok pokračuje pod reklamou


V tomto prípade budete každý cvik vykonáva 30 sekúnd tak intenzívne, ako to pôjde. Budete sa snažiť urobiť za daný čas čo najviac opakovaní v čo najlepšej forme. Potom budete mať 90 sekúnd na oddych.

Cviky sú známe a jednoduché, nepotrebujete pri nich žiadne náčinie, a preto je tento tréning možné vykonávať hocikde. Nie je vhodný pre úplné začiatočníčky.

Prvým cvikom je tzv. mountain climber, alebo horolezec. Ďalší sú vysoké kolená s rukami nad hlavou. Ide o cvik, pri ktorom budete behať na mieste tak, že sa budete snažiť zájsť kolenami čo najvyššie. Po tomto cviku prejdete na drepy s výskokom.

V tomto bode už budete cítiť účinok tréningu a zlom pre vás bude štvrtý cvik – angličáky, alebo tzv. burpees. Nemusíte pri nich robiť aj kľuk. Na záver je to „skater“, alebo korčuliar, pri ktorom budete skákať do strán z jednej nohy na druhú a simulovať tým korčuliarsky pohyb.

Cviky vykonáte v tomto poradí raz a celý okruh zopakujete ešte raz. Dokopy teda absolvujete 10 cvičebných intervalov. S 90-sekundovými prestávkami budete hotové za 18 a pol minúty čistého času.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist