InstagramFacebookYoutube
Tréning

Prepojte sa lepšie so svalmi: Efektívny tréning prsných svalov

18. 5. 2023
Prepojte sa lepšie so svalmi: Efektívny tréning prsných svalov
Máte pri tréningu hrudníka problém prepojiť svoju myseľ s prsnými svalmi? Potom sa pripravujete o potenciál svalových a silových prírastkov. Našťastie, máme pre vás tréning, pri ktorom by ste nemali mať problém toto prepojenie dosiahnuť.

Veľa cvičencov pri tréningu hrudníka vsádza na overené cviky, na čom nie je nič zlé. Často však robia chyby pri techniku a svaly dostatočne nepreciťujú. Čím viac však dokážete pohyby a kontrakcie precítiť, tým lepšiu stimuláciu svalom dodáte.

Veľa ľudí dopláca na časté sedenie, a tak nedokážu vytvoriť v chrbte a ramenách dostatočný oblúk na lavičke, aby sa optimalizoval cvičebný pohyb. Tie osoby by mali každý deň venovať čas strečingu prsných svalov a ramien.

Článok pokračuje pod reklamou


Pri cvičení sa snažte zatlačiť vašu hlavu dozadu, ako to len ide, ale aby ste si nespôsobovali bolesť. Vytvorte oblúk v chrbtici, ramená dajte dozadu, lopatky pritiahnite k sebe. Uistite sa, že hrudník a nie ramená sú najvrchnejším bodom tela.

Pri tlakoch následne v hornej polohe neprepínajte ruky v lakťoch, aby ste udržali napätie v prsných svaloch. Pri pohybe dole zase pohyb kontrolujte a záťaž spúšťajte dole pomaly. V hornej polohe sa snažte napnúť svaly najviac, ako viete.

Tento tréning začína tlakmi v sede, ktoré pomôžu zahriať ramená. Následne sa budete môcť pustiť do najväčšieho nasadenie pri tlakoch na šikmej lavici. Intenzitu následne dodá superséria, v ktorej sa spájajú dva cviky s jednoručkami – tlaky a rozpažovania. Jednoručky uľahčia preciťovanie pohybu. Na záver absolvujete rozpažovania na stroji, na ktorom sa tiež dá precítiť svaly ľahšie.

Prestávky medzi sériami udržujte na úrovni 60 sekúnd. Pri poslednom cviku sa snažte napnúť svaly na jednu sekundu. Malo by to páliť, ale to je dobre.

Tréning hrudníka pre lepšie prepojenie mysle so svalmi
Cvik Série Opakovania
Tlaky s jednoručkami v sede (zahrievanie) 2 15
Tlaky s jednoručkami v sede 4* 10-12
Tlaky s veľkou činkou na šikmej lavičke 4 8-12
Superséria:
Tlaky s jednoručkami na šikmej lavičke
Rozpažovanie na šikmej lavičke
4 10-12
Rozpažovanie na stroji 3 12
* posledné dve série sú zhadzované



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist