InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning pre rast bicepsov: Protokol 5-10-20

1. 6. 2023
Tréning pre rast bicepsov: Protokol 5-10-20
Rastú vám bicepsy pomaly? Využite pokročilý spôsob cvičenia, aby ste ich rast podporili. Skúste tréning podľa protokolu 5-10-20.

Na tento tréning poukazuje elitné tréner Gareth Sapstead pre T Nation. Nie je vhodný pre začiatočníkov a vaše svaly stimuláciu určite pocítia. Využíva tri špecifické typy cvikov, ktoré sa cvičia po sebe s využitím 5, 10 a 20 opakovaní.

Každý z cvikov má svoj vlastný prínos, no ich skombinovanie do jednej veľkej trojsérie zvýrazňuje ich vplyv. Naraz sa totiž dočkáme rôzneho stimulovania svalových vlákien. Princíp nie je ťažký na pochopenie.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvý na rade by mal byť ťažký viackĺbový cvik, ktorý do činnosti zapája aj bicepsy. Druhý cvik budeme využívať s miernou záťažou a bude izolovaný. Na záver využijeme gumové pásy, s ktorými bicepsy dopumpujeme.

Je mnoho cvikov, z ktorých môžete vyberať. V našom ukážkovom tréningu začíname príťahmi veľkej činky v predklone s úzkym úchopom, s ktorými urobíme päť opakovaní. Činku sa snažíme spúšťať pomaly a po piatom opakovaní si oddýchneme 10-30 sekúnd.

Následne si uchopíme jednoručné činky a s normálnym tempom opakovaní urobíme 10 opakovaní klasických bicepsových zdvihov. Opäť si dáme po docvičení pauzu na 10-30 sekúnd a na záver absolvujeme 20 opakovaní kladivových zdvihov s odporovou gumou.

Po poslednom cviku si dáme pauzu na 2 minúty a postup zopakujeme. Dokopy treba urobiť 2 až 4 série. Po docvičení je treba venovať aspoň pár minút strečingu bicepsov.

Protokol 5-10-20: Tréning bicepsov
Cvik Série Opakovania
Trojséria:
Príťahy veľkej činky v predklone
Bicepsové zdvihy s jednoručkami
Kladivové zdvihy s odporovou gumou

2-4
5
10
20
Prestávky medzi sériami sú 2 minúty, prestávky medzi cvikmi 10-30 sekúnd.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist