InstagramFacebookYoutube
Tréning

4 letné tréningy, pri ktorých si užijete zábavu na čerstvom vzduchu

29. 6. 2023
4 letné tréningy, pri ktorých si užijete zábavu na čerstvom vzduchu
Leto poskytuje skvelú príležitosť pracovať na svojom tele vonku. Slnečné lúče a čerstvý vzduch vám pritom dávajú šancu absolvovať efektívne tréningy, ktoré nemusia byť mučením. Užite si zábavu so štyrmi, ktoré vám prinášame.

V lete nemáme núdzu o športové aktivity, ktoré môžeme vykonávať pod holým nebom. Tie správne sa môžu premeniť na slušný tréning celého tela a pomôžu vám posilniť svoje svaly alebo si ich počas voľnejšieho posilňovacieho rozpisu udržať.

Toto sú štyri výborné voľby pre precvičenie celého tela:

Článok pokračuje pod reklamou


Plávanie

Je vhodné pre začiatočníkov i skúsených, je šetrné a v teplé letné dni osvieži. Nebude vás trápiť potenie a precvičíte spodnú, strednú i hornú časť tela. Zlepšíte si aj kondičku a vybudujete vyšportovanejšie telo. Máte pritom k dispozícii pestrý výber plaveckých štýlov a môžete si aj tempo plávania prispôsobiť svojim cieľom.

Plážový volejbal

Ďalšia aktivita, ktorá je vhodná pre všetky kondičné úrovne cvičencov. Hodí sa pre ľudí, ktorí majú problém s motiváciou, pretože ide o kolektívny šport, pri ktorom si užijete kopu zábavy. Opäť pri ňom môžete precvičiť celé telo, najmä nohy, ruky, ramená a chrbát. Budete spaľovať aj kalórie, hoci čím viac hráčov hrá, tým menší potenciál na to máte, pretože pokrývate menšiu plochu ihriska. Bonusom môže byť pekné opálenie.

Joga na paddleboarde

Ak chcete zažiť niečo nové, tak spojte paddleboard s jogou. Bude to výzva, ale zábavná. Nápomocné bude, ak už budete mať za sebou základy jogy. Potom už len niektoré pozície prenesiete na paddleboard, vďaka čomu budete viac precvičovať aj svoj balans a svaly nikdy nebudú mať rovnaký stimul. Zlepšíte aj svoju koncentráciu. Samozrejme, nutnosťou je dostupnosť vodnej plochy.

Cvičenie pod holým nebom

Ak máte radi intenzívne tréningy, potom si ich môžete z posilňovne preniesť aj pod holé nebo. A môžete do nich zapojiť aj priateľov. Vytvorte si tréning celého tela, ktorý môžete cvičiť trikrát týždenne. Cvičte ho kruhovo, aby ste okrem posilňovania svalov zlepšovali aj kondíciu. Môžete do neho zapojiť aj kardio. Robte napríklad drepy, kľuky, zhyby, švihy kettlebellom, dvíhanie nôh a zakončite to šprintom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist