InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (54. časť) – Kevin Levrone a tréning hrudníka

29. novembra 2023

V minulosti sme si už priniesli tréning paží v podaní Kevina Levroneho. Jeden z najpopulárnejších profesionálnych kulturistov všetkých čias sa však pýšil aj mohutným hrudníkom. A preto sa v tejto časti nášho seriálu pozrieme na to, ako ho precvičoval.

Americký rodák nik y nevyhral prestížnu Mr. Olympia, no často býval veľkou konkurenciou pre víťazov a neskôr sa zviditeľnil aj veľkým návratom medzi elitu na súťaži v pokročilom veku, čím dokázal, že mu láska ku kulturistike nevyprchala.

Poďme už však ku konkrétnemu tréningu prsných svalov. Samozrejme, nie je vhodný pre začiatočníkov, ale jeho skladba a filozofia sa môžu hodiť aj kondičným cvičencom na pokročilej úrovni.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning pozostáva zo šiestich cvikov, pričom ten posledný sa zameriava skôr na šírku ramien – ide o upažovanie v stoji v jednej sérii s 25 opakovaniami.

Samotné prsné svaly precvičuje najskôr tlakmi v troch sériách – prvým cvikom je tradičný benčpres, druhým tlaky na šikmej lavici. V prvom prípade dvíha každou sériou váhu i počty opakovaní – treba teda naplánovať tretiu sériu tak, aby ste s danou váhou urobili 12 sérií. Pri druhom cviku je už filozofia trochu bežnejšia – prvé dve série urobí s rovnakou váhou a rovnakým počtom opakovaní, poslednú s nižšou váhou a väčším počtom opakovaní.

Po týchto dvoch kľúčových cvikoch ešte nasledujú dve série pulloveru s jednoručkou po 10 opakovaní, tri série strihov na protismerných kladkách po 10-20 opakovaní a tri série pec decku po 15 opakovaní.

Pozri aj: Tréning legendy XXXI. – Kevin Levrone a tréning paží

Tréning hrudníka Kevina Levroneho
Cvik Série Opakovania
Benčpres 3 8, 6, 12
Tlaky s veľkou činkou na šimej lavici 3 6, 6, 10
Pullover s jednoručkou 2 10
Strihy na protismerných kladkách 3 10-20
Pec Deck 3 15
Upažovanie v stoji 1 25



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist