InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Rozhoduje znamenie zverokruhu: Aký druh tréningu sa vám hodí?

24. marca 2024
Rozhoduje znamenie zverokruhu: Aký druh tréningu sa vám hodí?
Ak ste chceli začať si silovým tréningom, ale daný druh sa vám veľmi nepozdával, možno ste len nenašli to pravé orechové. Každý človek má svoju osobnosť, ktorej vyhovuje iný štýl cvičenia. Rozhodovať môžu aj znamenia zverokruhu.

Ak na ne veríte alebo by ste tomu chceli dať šancu, Carolyn Steberová z Bustle priniesla s pomocou astrologičky Vanessy Hardyovej prehľad druhov tréningu, ktoré sa hodia jednotlivým znameniam:

Baran (21.3.-20.4.) – pre toto znamenie je vhodný boxerský tréning v rýchlom tempe, pri ktorom sa kombinujú údery a cvičenie kľukov.

Článok pokračuje pod reklamou


Býk (21.4.-21.5.) – vhodné pre toto znamenie je bežné posilňovanie, pričom sa mu zíde aj osobný tréner alebo tréningový partner, ktorý dohliadne na to, aby zostalo koncentrované a na správnej dráhe.

Blíženci (22.5.-21.6.) – pre toto znamenie je dôležitá pri posilňovaní pestrosť. Hodia sa mu najmä aeróbne tréningy v skupinách, ako je spinning či aerobik vo vode.

Rak (22.6.-22.7.) – nehodí sa mu skupinové cvičenie, pretože potrebuje vyhradenú pozornosť na seba. Vhodné je silové cvičenie s osobným trénerom alebo aspoň cvičenia podľa aplikácie.

Lev (23.7.-22.8.) – najspokojnejší bude keď bude budovať svaly a silu aktivitami, ktoré si vyžadujú odvahu, ako je napríklad lezenie po skalách. Hodí sa mu cvičenie formou CorssFit a najmä využitím cvikov s vlastnou váhou tela.

Panna (23.8.-22.9.) – tomuto znameniu sedia pilates a joga. Pri cvičení potrebuje pokoj a koncentráciu na každý pohyb.

Váhy (23.9.-23.10.) – tomuto znameniu sa hodí kolektívne cvičenie v priateľskej atmosfére – napríklad cvičenie naboso. Alternatívou môže byť cvičenie baletu doma podľa aplikácie.

Škorpión (24.10.-22.11.) – doma sa nájde v zmiešaných bojových umeniach, boxe alebo kickboxe. Prejaví sa tam aj jeho súťaživosť.

Strelec (23.11.-21.12.) – rad cvičí silovo, ale nekonvenčnými spôsobmi. Pre ženy je vhodné napríklad cvičenie pri tyči, tzv. pole dance.

Kozorožec (22.12.-20.1.) – pre toto znamenie je dôležitá priamočiarosť, preto mu najviac vyhovuje staromódny silový tréning s osvedčenými cvikmi či využitím kettlebellu.

Vodnár (21.1.-20.2.) – v tomto prípade je pri silovom tréningu dôležité dodržiavať neustále napredovanie a skúšať inovácie, či už rôzne techniky alebo využívanie aplikácií. Znamenie nemá problém ani s tréningom osamote.

Ryby (21.2.-20.3.) – láka ich tvrdý silový tréning, no hodí sa k ním najmä cvičenie, ktoré nie je až také intenzívne. Perfektnou voľbou je pre ne cvičenie, ktoré spája hudbu s pohybom, takže sa hodia aj rôzne tanečné lekcie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist