InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Vzdávate sa pri chudnutí cestovín? Už to viac robiť nemusíte

31. 3. 2024
Vzdávate sa pri chudnutí cestovín? Už to viac robiť nemusíte
Vedci majú pre milovníkov cestovín dobrú správu – tohto sacharidového pokrmu sa už viac nemusíte vzdávať, ak sa snažíte schudnúť.

Napriek tomu, že sa zaužívalo tvrdenie, že cestoviny obmedzujú potenciál chudnutia alebo spôsobujú priberanie, nová štúdia prišla na to, že to v skutočnosti nemusí byť pravda. Práve naopak.

„Unikátna štruktúra cestovín a ich nízka glykemická odozva naznačujú, že môžu prispievať k zdravej telesnej hmotnosti,“ cituje Lisu Sanderovú a Joanne Slavinovú magazín 9Honey.

Článok pokračuje pod reklamou


Vedkyne sa pozreli na 38 relevantných výskumov, ktoré skúmali príjem cestovín a ich vplyv na telesnú hmotnosť. Konsenzom sa stalo, že ako súčasť inak zdravej výživy nepodporujú priberanie.

Inými slovami, pokiaľ bude zvyšok vašej výživy vybalansovaný a nutrične bohatý, nie je nič zlé na tom, ak si doprajete tanier obľúbených cestovín.

V minulosti sme už priniesli aj štyri rady, ktoré umožnili konzumáciu cestovín počas chudnutie bez pocitu viny. Základom bolo, mať pod kontrolou veľkosť porcie, dať si pozor na vysoko kalorické a na cukor bohaté omáčky, konzumovať ideálne do dvoch hodín po tréningu a zvážiť celozrnnú verziu cestovín, ktorá vás nasýti na dlhší čas.

Pozri aj: Môžete jesť cestoviny aj pri chudnutí?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist