InstagramFacebookYoutube
Výživa

Päť rýchlych raňajok bohatých na bielkoviny

11. septembra 2015
Päť rýchlych raňajok bohatých na bielkoviny
Nemusíte dlho vymýšľať na to, aby ste si vytvorili dokonalé jedlo na raňajky. Ak budujete svaly a chcete prijímať dostatok bielkovín, nasledujúcich päť pokrmov bude pre vás ako stvorených.

Prinášame vám jedlá, ktorú sú vhodné na raňajky. Všetky majú spoločné dva menovatele – sú bohaté na bielkoviny a dajú sa pripraviť veľmi rýchlo. Dobre vás zasýtia a dodajú aj energiu do dňa. Ide o sladké i slané jedlá, takže si z nich určite vyberie každý.

1. Vajcia na tvrdo s Ezechielovým chlebom

Silu vajec nemožno poprieť. Ide o jeden z najlepších zdrojov kompletných bielkovín, ktorý navyše obsahuje veľa ďalších užitočných látok. Uvariť ich na tvrdo zvládne každý a potom sa z nich stáva jedlo, ktoré sa dá ľahko prenášať a jesť aj ľubovoľnej situácii. Tri veľké vajcia a dva krajce Ezechielovho chleba sú silnými raňajkami. Ak máte chuť aj na sladké zakončenie, chlieb môžete zjesť aj po vajíčkach potretý džemom s nízkym obsahom cukrov.

Článok pokračuje pod reklamou


Bielkoviny: 31 g, Sacharidy: 30 g, Tuky: 17 g, Kalórie: 400.

2. Omeleta so zeleninou

Ďalším jedlom z vajec je omeleta, ktorá je takisto jednoduchá na prípravu. Pridajte k nej zeleninu, dochuťte si ju a máte chutné jedlo plné prospešných živín. Omeletu si opäť urobte z troch veľkých vajec (aj so žĺtkami), pridajte štvrť šálky nastrúhaného nízkotučného syra a pridajte vašu obľúbenú zeleninu, ako špenát, rajčiny, papriku, cibuľu. Môžete zahrnúť aj hríby.

Bielkoviny: 26 g, Sacharidy: cca 12 g, Tuky: 16 g, Kalórie: 290.

3. Grécky jogurt s ovsenými vločkami a ovocím

Grécky jogurt obsahuje veľa bielkovín a je ľahko kombinovateľný s inými zdravými ingredienciami, ktoré majú prospech aj pri budovaní svalov. Tieto raňajky si však musíte pripravovať už večer, kedy jeden čistý grécky jogurt zmiešate s polovicou šálky ovsených vločiek a trochou vanilkového extraktu. Cez noc necháte odstáť v chladničke a ráno pridáte ovocie podľa vlastného výberu, ako aj jednu odmerku vanilkového srvátkového proteínu.

Bielkoviny: 48 g, Sacharidy: 40 g, Tuky: 2 g, Kalórie: 390.

4. Cottage cheese s ovocím

Cottage cheese sa dostáva do tieňa gréckeho jogurtu, ale je to veľmi univerzálne jedlo, ktoré môžete využiť aj pri skladaní kvalitných raňajok. Jednu šálku nízkotučného syru cottage skombinujte s obľúbeným ovocím. Viac toho nepotrebujete. Hodia sa broskyne, čučoriedky, jahody, jablká... A ak vám chýbajú ešte sacharidy, môžete pridať ovsené vločky.

Bielkoviny: 30 g, Sacharidy: 50 g, Tuky: 3 g, Kalórie: cca 200.

5. Proteínová ovsená kaša

Jedna misa na všetko a príprava behom dvoch minút? Skúste tento recept, vďaka ktorému získate veľa bielkovín, komplexných sacharidov a zdravých tukov. Skombinujte instantné ovsené vločky, jednu polievkovú lyžicu arašidového masla, jednu čajovú lyžičku škorice, jednu čajovú lyžičku stévie a pol šálky nízkotučného mlieka. Dajte na minútu do mikrovlnky a zmes zmiešajte na záver s odmerkou vanilkového proteínu a trochou vody.

Bielkoviny: 32 g, Sacharidy: 35 g, Tuky: 12 g, Kalórie: 300.

zdroj: Muscle&Strength


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist