InstagramFacebookYoutube
Výživa

Ako vám voda pomôže vybudovať lepšiu postavu?

10. mája 2016
Ako vám voda pomôže vybudovať lepšiu postavu?
Voda je tekutina života, pretože je potrebná pre všetky metabolické procesy prebiehajúce v našom tele. Aj preto je väčšina tela, asi 70 %, tvorená práve vodou. Ak sa trápite v posilňovní, tiež je veľmi dôležitá. Napomáha správnemu fungovaniu tela i k chudnutiu.

Keď budete nabudúce držať v ruke pohár vody, opýtajte sa nasledujúcu otázku, ktorá vám v konečnom dôsledku pomôžu udržať telo v optimálne hydratovanom stave:

PIJEM DOSTATOČNE VEĽA VODY?
Táto základná otázka nikoho neprekvapí. Keď na ňu však budete odpovedať, nezarátavajte kávu alebo iné nápoje, ktoré majú diuretické vlastnosti, teda telo o vodu v skutočnosti oberajú. Najčastejšie sa stretnete s tvrdení, že osem pohárov vody za deň by vám malo stačiť. Množstvo však musíte prispôsobiť vašej postave i fyzickej aktivite, pri ktorej o vodu prichádzate.

Článok pokračuje pod reklamou


Ak už budete piť dostatočné množstvo vody, budete sa môcť tešiť aj z nasledujúcich výhod, ktoré priamo či nepriamo ovplyvnia aj to, na akom čísle sa zastaví ručička váhy a ako budete vyzerať v zrkadle:

1. Budete mať čistejší organizmus
Voda pomáha vyplavovať z tela toxíny a iné odpadové látky, ktoré môžu spomaľovať proces chudnutia. Je dôležitá pri vysoko bielkovinovej diéte, pretože pomáha odstraňovať nadbytočný dusík, močovinu a ketóny. Ak cvičíte, budete potrebovať viac vody aj preto, aby ste pomohli pracovať svojim obličkám.

2. Budete zadržiavať menej vody
Hoci je to paradoxné, ale čím viac vody prijmete, tým menej jej budete zadržiavať. Budete tak vyzerať lepšie. Je to preto, lebo ak telo pociťuje nedostatok vody, zadržiava si ju ako rezervu v medzibunkovom prostredí. Ak ju zdržiavate aj pri dostatočnom príjme vody, problémom bude vysoký príjem sodíka.

3. Budete rýchlejšie chudnúť
Voda pomáha činnosti obličiek a tým odľahčuje pečeň, ktorá je pri spaľovaní tukov potrebná. A keď sa ich metabolizácii môže venovať, skôr o ne prídete a tým rýchlejšie schudnete. Navyše, voda dokáže potláčať chuť do jedla.

4. Nebudete mať problémy so stolicou
Nedostatok vody ovplyvňuje aj váš tráviaci systém a hrubé črevo. To môže viesť k problémom s trávením a k zápche. Keď budete mať dostatok vody, budete chodiť na toaletu pravidelnejšie. Ak pridáte aj dostatok vlákniny, nemali by ste mať v normálnej situácii so stolicou žiaden problém.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist