InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu IX. – Ronnie Coleman a ruky

15. júna 2016

Pred letnou prestávkou absolvujeme ešte jednu časť nášho seriálu, v ktorej si tentokrát priblížime tréning rúk bývalého hviezdneho kulturistu Ronnieho Colemana, ktorý sa môže popýšiť ôsmimi titulmi na Mr. Olympia.

Coleman a bicepsy

Pokiaľ ide o tréning bicepsov, ten nikdy Coleman príliš nekomplikoval. Cvičil ich dvakrát týždenne, pričom hoci mohol cviky občas meniť, vždy sa držal troch základných cvikov vykonávaných v troch sériách. Sústreďoval sa pritom na ťažké váhy.

V tomto ukážkovom tréningu prvý cvik vykonával technikou „dvadsaťjednotiek“. Prvých sedem opakovaní urobil v rozsahu hornej polovice opakovania, ďalších sedem v polovičnom rozsahu v dolnej časti a ďalších sedem opakovaní bude patriť prevedeniu cviku v plnom rozsahu opakovania. Využíval ich pri zdvihoch s EZ tyčou. Ďalšie dva cviky sú bicepsové zdvihy s jednoručkami a koncentrované zdvihy s jednoručkami. Pri oboch sa snažil dosiahnuť 10 opakovaní.

Článok pokračuje pod reklamou


Colemanov tréning bicepsov
Cvik Série Opakovania
"Dvadsaťjednotky" s EZ tyčou 3 21
Bicepsové zdvihy s jedoručkami 3 10
Koncentrované bicepsové zdvihy 3 10

Coleman a tricepsy

Pri tricepsoch tiež kládol dôraz na ťažké váhy, ale mieril hlavne za veľkým napumpovaním. Dosiahol ho pomocou štyroch cvikov, ktoré takisto vykonával v troch sériách. Rozsah opakovaní však bol vyšší – 12 až 15.

Jeho obľúbený tréning zahŕňal extenzie jednou rukou za hlavou, po ktorých robil tricepsové tlaky s jednoručkou za hlavou. Následne došlo k sťahovaniu hornej kladky, pričom tricepsy lepšie precítil so zahnutým adaptérom alebo lanovým úchopom. Na koniec absolvoval francúzske tlaky.

Colemanov tréning tricepsov
Cvik Série Opakovania
Extenzie jednou rukou za hlavou 3 12-15
Tricepsové tlaky s jednoručkou 3 12-15
Sťahovanie hornej kladky 3 12-15
Francúzske tlaky 3 12-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist