InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako sa motivovať, keď nemáte radi cvičenie?

11. septembra 2016
Ako sa motivovať, keď nemáte radi cvičenie?
Sú ľudia, ktorí sú tak nadšení z cvičenia, že nevynechajú ani jeden tréning. Nie každý však má rád cvičenie, či už občasne alebo permanentne. Ako sa motivovať vtedy, ak viete, že cvičiť musíte?

Či už sa musíte odhodlať k cvičeniu zo zdravotných alebo estetických dôvodov, pomôže, ak si vypestujete zvyk, pri ktorom vaša nenávisť časom vyprchá. Občas sa však môže znova objaviť a vtedy treba uplatniť nasledujúce tipy, ktoré pomôžu aj v ťažkých začiatkoch budovania tohto prospešného zvyku:

1. Zvážte monitor aktivity/fitness tracker
Zakúpte si fitness tracker, ktorý síce nie je pre cvičenie nevyhnutný, ale pomôže vám udržať koncentráciu a motiváciu. Monitorujte si, koľko kalórií spálite, aký máte pulz, koľko hodín spíte. Stanovte si číselný cieľ a snažte sa ho dosiahnuť. Budete sa potom cítiť aj sebavedomejšie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Naučte sa niečo nové
Cvičenie nie je len o činkách, nie je to len o kardio strojoch. Cvičením môže byť aj pilates, joga či tanec. Ak vás nebaví tradičné kardio, vyskúšajte napríklad zumbu, ktorá by vám mohla sadnúť. Zabavíte sa, spálite kalórie a stretnete nových ľudí.

3. Choďte na vzduch
Vonku je veľa vecí, ktoré vám pomôžu hýbať sa. Môžete sa prechádzať, behať, plávať, bicyklovať sa. Môžete športovať, môžete aj cvičiť. Čerstvý vzduch napomôže k tomu, že sa potom budete cítiť ako vymenení.

4. Berte to za samozrejmosť
Naučte sa brať tréning ako každodennú súčasť vášho života. Nevyjednávajte a nepýtajte sa, či ísť cvičiť alebo neisť. Cvičte. Cvičte každý deň tak, ako si napríklad čistíte zuby. Nerozmýšľajte o tom a konajte. Časom si vypestujete zvyk.

5. Buďte vďační, že môžete cvičiť
To, že môžete cvičiť, by ste mali brať ako požehnanie. Okrem toho, že tým prospejete len sami sebe, budete robiť niečo, na čo niektorí ľudia nemôžu ani pomyslieť. Niekto sa zo zdravotných dôvodov nemôže ani len hýbať. Buďte za to vďační.

6. Začnite pozvoľna
Keď začínate, nezačínajte zhurta. To môže vašu snahu skomplikovať. Takisto si uvedomte, že na začiatku je trápenie bežné a výsledky sa nedostavia zo dňa na deň. Musíte byť rozumní a trpezliví. Potrebujete len začať.

7. Rozdeľte si cvičenie
Nikto nehovorí, že musíte cvičiť 60 minút bez prestávky. Dlhé tréningy sú monotónne, ale ľahko si ich môžete rozdeliť. Môžete cvičiť trikrát denne 20 minút, dvakrát 30 minút. Môžete si to rozdeliť ako chcete. Ráno môžete absolvovať kardio tréning, poobede posilňovanie, večer jogu.

8. Nerobte paniku z vynechaného tréningu
Ak vynecháte jeden tréning, nemusíte sa za to trestať a panikáriť. Nič sa nedeje, berte to tak, ako to je a ďalší tréning absolvujte. Berte to ako deň voľna, ktorý pomôže regenerácii tela. Hlavne sa netrestajte, lebo to bude pocity nenávisti k cvičeniu ešte prehlbovať.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist