InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ktoré krajiny sveta sú najobéznejšie a ako je na tom Slovensko?

26. marca 2017
Ktoré krajiny sveta sú najobéznejšie a ako je na tom Slovensko?
Britský denník The Telegraph prišiel začiatkom tohto mesiaca so zaujímavým prehľadom krajín sveta zohľadňujúc podiel obezity u ich obyvateľov. Jednoducho – priniesol prehľad najobéznejších i najštíhlejších krajín.

Mnoho ľudí by tipovalo, že najobéznejšou krajinou sveta sú Spojené štáty americké. V skutočnosti im však patrí až 18. miesto. Na čele poradia je Americká Samoa, ktorá má až 74,6 % obéznych obyvateľov. Z významnejších krajín sú na tom horšie ako USA aj Kuvajt, Katar či Egypt. Pre zaujímavosť, v Spojených štátoch je obéznych 33 % dospelých.

Slovensko sa medzi 20 najobéznejších krajín nedostalo. Nefiguruje však ani v prehľade tých 20 najštíhlejších. Podľa údajov získaných z databázy CIA je pod Tatrami 25,4 % obéznych dospelých jedincov. Česi sú z Európy na tom najhoršie s 32,7 %.

Článok pokračuje pod reklamou


Do rebríčka 20 najštíhlejších krajín sa z európskeho kontinentu nedostala žiadna krajina. Najlepšie je na tom však Švajčiarsko, kde je obéznych len 17,5 % obyvateľov. Nasledujú ho Francúzsko, Dánsko a Švédsko.

Africké a niektoré ázijské krajiny sú na tom v tomto smere najlepšie. Najmenej obéznych ľudí nájdeme v Etiópii – len 1,1 %. Pod 2 % sa dostali aj Bangladéš, Nepál, Eritrea, Madagaskar, Vietnam, Demokratická republika Kongo a India.

20 najobéznejších krajín sveta:

1. Americká Samoa
2. Nauru
3. Cookove ostrovy
4. Tokelau
5. Tonga
6. Samoa
7. Palau
8. Kiribati
9. Marshallove ostrovy
10. Kuvajt
11. Svätý Krištof a Nevis
12. Mikronézia
13. Bahamy
14. Barbados
15. Belize
16. Katar
17. Egypt
18. Spojené štáty americké
19. Saudská Arábia
20. Bahrajn

20 najmenej obéznych krajín sveta:

1. Etiópia
2. Bangladéš
3. Nepál
4. Eritrea
5. Madagaskar
6. Vietnam
7. Demokratická republiky Kongo
8. India
9. Kambodža
10. Afganistan
11. Burkina Faso
12. Niger
13. Laos
14. Východný Timor
15. Čad
16. Burundi
17. Stredoafrická republika
18. Zambia
19. Severná Kórea
20. Mjanmarsko



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist