InstagramFacebookYoutube
Tréning

Výnimočný metabolický tréning na pálenie tukov

29. júna 2017
Výnimočný metabolický tréning na pálenie tukov
Prinášame vám tréning americkej trénerky a fitnesky Julie Michaelsonovej, ktorý vám pomôže efektívne spáliť nadbytočné tuky. Ide o špeciálnu metabolickú rutinu, ktorá umožní páliť viac kalórií aj hodiny po skončení cvičenia.

Autorom tréningu je žena, ale to neznamená, že nie je vhodný pre mužov. Vykonávať ho môžu obe pohlavia. V skutočnosti nie je vhodný len pre začiatočníkov. Zamestnáva celé telo a odporúča sa ho cvičiť len raz týždenne ako doplnok k vášmu tréningovému plánu.

Je tiež možnosť ho vykonávať trikrát týždenne, ak len nedopĺňa váš už existujúci plán. Vtedy je však dôležité dbať na dostatok regenerácie a nechať medzi dvoma jednotkami aspoň deň voľna.

Článok pokračuje pod reklamou


Najväčšou výhodou tréningu je, že zvyšuje prebytočnú potréningovú spotrebu kyslíka, ktorá sa prejavuje tým, že sa kalórie pália aj po docvičení. Celý proces chudnutia sa tak zefektívňuje. Samotné cvičenie je nenáročné časovo, ale náročné fyzicky.

Tento metabolický tréning nevyžaduje žiadne špeciálne náčinie, len bežné veci ako sú jednoručky, veľká obojručná činka či buliny. Prinášame vám dva varianty, pričom každý sa cvičí kruhovým štýlom a zahŕňa len tri cviky.

Na každý cvik máte vyhradených 60 sekúnd. Počas nich urobíte predpísaný počet opakovaní a zvyšné sekundy z danej minúty využijete na vydýchanie. Takto vykonáte všetky tri cviky po sebe, následne ich bez prestávky urobíte druhýkrát a tretíkrát (jeden okruh je vlastne sekvencia: drepy, švihy, príťahy, drepy, švihy, príťahy, drepy, švihy, príťahy). Následne si môžete dať prestávku 1 až 2 minúty na vydýchanie a takýto okruh zopakujete ešte dvakrát. Ak začínate, postačí aj len raz.

Už si môžete len pozrieť dva spomínané varianty. Ide len o ukážky toho, ako takýto tréning môže vyzerať. Môžete si ho vyskladať aj z iných cvikov. Podmienkou však je, aby boli viackĺbové.

Variant 1
Cvik Série Opakovania
Drepy 3 10
Švihy s bulinou 3 10
Príťahy jednoručky v predklone 3 10 (každá ruka)
Okruh zopakujte dokopy trikrát.


Variant 2
Cvik Série Opakovania
Rumunský mŕtvy ťah 3 10
Benčpres 3 10
Príťahy veľkej činky v predklone 3 10
Okruh zopakujte dokopy trikrát.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist