InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréningové tipy, ktoré pomôžu k väčšiemu bicepsu

29. októbra 2020
Tréningové tipy, ktoré pomôžu k väčšiemu bicepsu
Narazili ste na stagnáciu a vaše bicepsy už nechcú ďalej rásť? Možno vám pomôže nasledujúci balík tipov, ktoré môžete uplatniť vo svojom bežnom tréningu paží.

Spočiatku sa vám darí naberať nové objemy, ale časom sa spomalia a možno aj zastavia. Vtedy svaly potrebujú nové impulzy. A tie vám môžu dodať aj nasledujúce „vychytávky“:

1. Zmeňte šírku úchopu na veľkej činke – väčšinou sa bicepsové zdvihy s veľkou činkou cvičia s úchopom na šírku ramien. Môžete však dosiahnuť viac, ak budete úchop meniť. Čím bude širší, tým viac bude stimulovať vnútornú stranu bicepsu a naopak. Široký aj úzky úchop pritom môžete spojiť aj do jednej série – polovicu opakovaní urobte jedným a polovicu druhým.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zmeňte hrúbku tyče – na tyči môžete upraviť aj jej hrúbku, čím bude váš úchop o niečo iný a tým pádom aj stimulácia bicepsu bude odlišná – rozdiel pocítite najmä pri spúšťaní činky dole. Tiež viac zaťažíte predlaktia. Ako však zväčšiť hrúbku tyče? Existujú napríklad špeciálne úchopy „fat grip“, ktoré sa jednoduchým spôsobom nasadia na tyč.

3. Zmeňte váš úchop pri kladivových zdvihoch – poviete si, že kladivové zdvihy sa dajú robiť len s jedným úchopom. To je pravda. Môžete však ovplyvniť stimuláciu aj tým, kde jednoručku uchopíte. Ak bude ruka bližšie k hornému kotúču, budete cítiť väčšiu kontrakciu v bicepsoch. Naopak, keď bude blízko k spodnému kotúču, viac zaťažíte predlaktia a spodnú časť bicepsov.

4. Robte zdvihy na kladke v ľahu – mnoho cvičencov cvičí bicepsové zdvihy na spodnej kladke v stoji. Skúste ich však robiť v ľahu – obmedzíte tak vplyv tela na cvičenie bicepsov, ktoré budú lepšie izolované.

5. Pridajte jedno opakovanie – ak potrebujete nový stimul na rast bicepsov, môže vám pomôcť aj to, ak namiesto tradičného počtu 10 či 12 opakovaní, urobíte 11 alebo 13 opakovaní. Jedno opakovanie navyše v sérii sa nezdá, ako veľa, ale za celý tréning sa nakopia.

6. Posaďte sa inak na lavičku s opierkou – na lavičke s opierkou sa bicepsy cvičia tak, že k opierke sedíte čelom. Skúste si však sadnúť tak, že pri precvičovaní pravej ruky budete kolenami smerovať doľava (pri ľavej ruke doprava) – pri pohľade z hore bude medzi stehnami a rukou takmer pravý uhol. Lepšie tak stimulujete biceps.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist