InstagramFacebookYoutube
Tréning

Veslársky trenažér je skvelý: Aké prínosy má veslovanie?

11. 3. 2024
Veslársky trenažér je skvelý: Aké prínosy má veslovanie?
Veslársky trenažér je výborným spôsobom, ako si posilniť svaly, zlepšiť kondíciu a podporiť chudnutie. Aj napriek tomu však nepatrí medzí najpopulárnejšie druhy strojov na aeróbne cvičenie. Presvedčiť vás o jeho kvalitách však môžu jeho prínosy.

Veslársky trenažér vám môže poskytnúť efektívnejší kardio tréningy, ako bežecký pás, rotoped či eliptický trenažér. Na päť jeho hlavných prínosov poukázal Indranil Biswas zo Sportskeeda:

Precvičí celé telo - veslovanie pozostáva zo 65-75 percent z práce nôh a z 25-35 percent z práce hornej časti tela. Aktivujú sa pri ňom stehná, lýtka, sedacie svaly, chrbát, paže, hrudník i brusné svaly.

Článok pokračuje pod reklamou


Je vhodný pre všetky kondičné úrovne - výhodou veslárskeho trenažéra je, že sa náročnosť cvičenia dá prispôsobiť začiatočníkovi aj expertovi. Veslovanie je tak vhodné pre akéhokoľvek cvičenca.

Nezaťažuje kĺby - na rozdiel od behu nezaťažuje veslovanie kĺby nárazmi, čo je jedna z jeho najväčších výhod. Nárazy zvyšujúce tlak na kĺby totiž môžu z dlhodobého hľadiska škodiť kĺbom, najmä členkom a kolenám.

Buduje vytrvalosť - vytrvalosť buduje kardiovaskulárny tréning, ale ľudia s amu často vyhýbajú, pretože je monotónny. Cvičenie na veslárskom trenažéri však v sebe má prvok zábavy a u väčšiny ľudí sa stane rýchlo obľúbené, vďaka čomu na ňom zvládnuť cvičiť dlhšie.

Je vhodný na domáce cvičenie - v súčasnosti už možno zakúpiť veslárske trenažéri, ktoré sú ľahké a kompaktnejšie, vďaka čomu ich môžete využívať aj doma. Nepotrebujú ani elektrinu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist