InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Trápia vás boľavé nohy? Urobte týchto šesť vecí

29. júla 2022
Trápia vás boľavé nohy? Urobte týchto šesť vecí
Nie ste starí, ale už vás bolia nohy. Nemusíte sa báť, je to vcelku normálne. Boľavé nohy trápia čoraz viac ľudí a ak pravidelne trápia aj vás, môžete využiť nasledujúcich šesť spôsobov, ktoré vám prinesú úľavu.

1. Noste správnu obuv
V prvom rade je potrebné, aby ste si uvedomili, že to, do čoho nohy obúvate, zohráva veľký vplyv v tom, ako sa vaše nohy budú cítiť. Tesná obuv spôsobuje problémy a ak nebudete nosiť správne sadnúcu obuv, riskujete nie len bolesti, ale aj otlaky, kurie oká, opuchy či dokonca cievne problémy a bolesti členka.

2. Doprajte chodidlám slobodu
Vaše nohy si však musia od obuvi aj oddýchnuť. Doprajte im slobodu a doma chodievajte bosí, pričom na nohách majte obuté len pohodlné ponožky. Nie tesné. Dajte si však pozor na prechladnutie, ak je podlaha studená.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Znížte svoju telesnú hmotnosť
Viete o tom, že vaše nohy nenesú hmotnosť celého tela? V skutočnosti znášajú tlak, ktorý sa rovná asi 120 % telesnej váhy človeka. Logicky, čím ste ťažší, tým nohy viac trpia. Ak teda máte nadváhu, schudnite.

4. Precvičte si ich
Aj nohám prospeje cvičenie. Precvičte si chodidlá cvikmi, ako sú krútenie chodidiel v členkoch, strečing Achillovej šľahy či krčenie a vystieranie prstov na nohách.

5. Pomasírujte si ich
Cvičenie môže byť pre niekoho nepríjemné, no masáž je príjemná snáď pre každého. Existujú rôzne techniky, ktoré pomôžu prekrviť chodidlo a uvoľniť svaly. Dokonca dobrá masáž chodidiel môže uvoľniť aj vaše mentálne napätie.

6. Navštívte doktora
A na záver tá najpodstatnejšie rada. Ak vás problémy s nohami trápia dlhšie a neustupujú, nemali by ste hľadať riešenie na internete ani u známych, ale navštíviť doktora. Ten je odborníkom a kvalifikovanou osobou, ktorá vám môže pomôcť. Možno budete potrebovať ortopedické vložky a možno vás trápia ešte vážnejšie problémy.

Letný režim, pôvodne z 06.01.2017.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist