Arnold Schwarzenegger Extra

arnoldArnold Schwarzenegger sa narodil 30. júla 1947 v rakúskom Thale. Napriek tomu, že podmienky nemal ideálne, dokázal z neho vyrásť cieľavedomý muž, ktorý dominoval kulturistike, preslávil sa ako herec a dokonca sa stal guvernérom Kalifornie. K športu dostal hlavne prostredníctvom futbalu. Bol súťaživý, no aj napriek jeho snahe sa nedočkal takej chvály, ako by chcel. Viac uznania sa dostávalo mužstvu ako celku a on sa už ako mladík prejavoval skôr individuálne. Preto sa rozhodol s futbalom skončiť. Kulturistika mu padla do očí, keď futbalový klub zamieril do posilňovne a mladý Arnold uvidel robustných chlapov s činkami v rukách. Pri 180 centimetroch nevážil ani len 70 kilogramov, no netrvalo dlho, aby zmohutnel. Jeho idolom bol kulturistický šampión Steve Reeves, ktorého v mnohých ohľadoch prekonal. Titul Mr. Olympia získal sedemkrát a k filmu naplno prešiel ako najúspešnejší kulturista všetkých čias. Natočil veľa filmov rôznych žánrov, no najviac sa preslávil filmy Barbar Konan, Terminátor či Total Recall. V roku 2003 sa stal 38. guvernérom Kalifornie a tento post zastával až do roku 2011. Od roku 1986 bol ženatý s Mariou Shriver, s ktorou má štyri deti. Pre jedno nemanželské dieťa sa v roku 2011 pobrali vlastnými cestami.
O Arnoldovi sme napísali 26 článkov: