InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Curry a Winklaar myslia na víťazstvo. Dexter Jackson tvrdí, že porazil aj lepších borcov

13. septembra 2019

Las Vegas srší energiou a vo štvrtok ju ešte dodala Olympia Weekendu tradičná tlačová konferencia pretekárov nie len z kráľovskej „open“ kategórie mužskej kulturistiky.

Tento rok uvidíme na Olympii len jedného kulturistu, ktorý na nej už dokázal uspieť – Dextera Jacksona. Americký veterán verí, že by v tomto roku mohol pridať do zbierka ďalší titul. Povedal, že v minulosti porazil lepšie postavy, ako má ktokoľvek z jeho tohtoročný konkurentov.

Pripomeňme, že pri absencii Phila Heatha, Kaia Grenea, „Big Ramyho“ či Shawna Rhodena sú najväčšími adeptmi na titul mladší kulturisti, ako sú Brandon Curry, William Bonac či Roelly Winklaar. „The Blade“ verí, že na každého z nich má.

Článok pokračuje pod reklamou


„Tento rok je to doširoka otvorené. Nie je tu nikto, koho by som sa bál. Neustále dostávam správy, že títo chlapci sú obrovskí a bla, bla, bla... stačí, nech vyjdú na pódium. Ja už som v mojej kariére porazil omnoho lepších borcov. Nie som arogantný, no porazil som Ronnieho, porazil som Kevina, porazil som Flexa... Porazil som jedných z tých najlepších kulturistov,“ povedal Jackson.

Po víťazstve na Arnold Classic sa za top favorita považuje Curry.

„Vyhrám to,“ povedal Curry so smiechom. „Ale nie... Toto je pre mňa jedinečná príležitosť. Bola to dlhá cesta, samé vrcholy a pády. Nikdy som nebol takto blízko, takže som určite hladný po úspechu.“

Pri absencii veľkých hviezd cítia, pochopiteľne, šancu aj Bonac s Winklaarom. Druhý menovaný tiež hovoril o svojich ambíciách otvorene: „Hovorím, že to vyhrám ja.“

Winklaar, ktorý v minulom roku vyhral na Olympii premiérový titul šampióna ľudí, podriadil všetko tomu, aby tento rok uspel. Víťaza tipovať nechce, ale bez majstrovských ambícií by na pódium vystúpiť ani nemusel. O jeho kvalitách ho vraj uistil aj legendárny Jay Cutler.

Kým Winklaar na Arnold Classic tento rok sklamal, Bonac sa v sezóne prezentoval nádejnou formou. Tento rok sa však na vrchol sezóny musel pripravovať bez renomovaného trénera Neila Hilla, s ktorým sa rozišli.

„Som tu s mojimi priateľmi, mojím tréningovým partnerom a oni sa o mňa postarali. Som tu, takže niečomu za to vďačím,“ poznamenal Bonac, ktorý pre zmenu nechcel vyhlasovať, že sa stane šampiónom. „Skutočne sa mi páčilo, čo som videl v zrkadle. Nebudem tu však nič hovoriť, ja to ukážem zajtra. Zajtra večer uvidíme, čo sa stane.“

Reči sú jedna vec, činy druhá. Skutočné rozloženie síl spoznáme už v piatok, keď bude na programe semifinále. Nezabudnite nás sledovať, v sobotu ráno prinesieme sumár.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist