InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Boj o Mr. Olympia je vyrovnaný, nástupcom Lewisa je Elgargni. Ako dopadol Tabačiar?

14. septembra 2019

Súťažný program Olympia Weekendu pod hlavičkou IFBB Pro odštartoval v piatok. V Las Vegas sme v troch ženských a jednej mužskej disciplíne spoznali už aj šampiónov. Na pódiu nechýbali ani kulturisti.

212 Olympia

Kategória kulturistov do 212 libier zažila zmenu a jej víťaza sme spoznali už v piatok. Po odchode sedemnásobného šampióna Jamesa „Flexa“ Lewisa prevzal žezlo na tróne na sklonku kariéry Kamal Elgargni, ktorý sa zo životného úspechu teší v 48 rokoch. Za odmenu získal aj šek na 50 000 amerických dolárov.

Už po semifinále bolo zrejmé, že sa o víťazstvo pobijú Elgargni, Shaun Clarida a Derek Lunsford, ktorý bol favoritom pres súťažou, ale svojou formou zaostal za očakávaniami. Napokon skončil druhý pred Claridom, ktorý zase svojou pripravenosťou prekvapil príjemne.

Článok pokračuje pod reklamou


V kategórii malo svojho zástupcu aj Slovensku. Tomáš Tabačiar bol vyvolávaný v štvrtej skupine kulturistov a hoci bol pripravený veľmi dobre a zaujal detailmi, pre svoju relatívne vyššiu postavu proporčne v mohutnosti zaostával za nižšími pretekármi. Rozhodcovia na pódiu vyhlásili prvú desiatku poradia, ale do nej Žilinčan nedostal. Nakoniec obsadil 15. priečku.

Tomáš Tabačiar na 212 Olympia 2019:


Prvé vyvolávanie:


Výsledky 212 Olympia 2019:
1. Kamal Elgargni, 2. Derek Lunsford, 3. Shaun Clarida, 4. John Jewett, 5. Ahmad Ashkanani, 6. Sami al Haddad, 7. Eduardo Correa, 8. Hidetada Yamagishi, 9. Aaron Polites, 10. Angel Calderón Frias, 11. David Henry, 12. Zane Watson, 13. Oleh Kryvyi, 14. Fahad Zaid, 15. Tomáš Tabačiar, 16. Noel Adame, 16. Bela Kokeny, 16. Steve Benthin, 16. Lloyd Dollar.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »

Mr. Olympia

Piatkový program priniesol aj semifinálové kolo v otvorenej kategórii kulturistiky mužov. Boj o Sandowovu sošku je tento rok zaujímavejší pre absenciu hviezd a bývalých šampiónov. Ako jediný s titulom na konte stál na pódiu Dexter Jackson, ktorý však nevyzeral na to, že by mohol pomýšľať na ďalší triumf.

Veľké očakávania smerovali na iných borcov. Brandon Curry naplnil očakávania, ale nemal takú prevahu, aby bol jasným favoritom na víťazstvo. Ohrozujú ho najmä Roelly Winklaar a William Bonac, ktorí tiež prišli vo výbornej forme.

Skvelý debut však zažíva Hadi Choopan z Iránu. Ten sa kvalifikoval na súťaž po tretíkrát, ale premiérovo dostal povolenie vstúpiť na územie Spojených štátov amerických. A hneď sa zamiešal do boja o tie najvyššie umiestnenia. V sobotu sa bude skutočne na čo tešiť.




Výsledky ostatných kategórií

Svoj druhý titul po sebe a odmenu 50 000 amerických dolárov získala v disciplíne Fitness Whitney Jonesová. Boj to bol tvrdý, pričom najväčšími rivalkami boli Missy Truscottová a Ryall Graberová, ktoré doplnili pomyselný stupeň víťazov.

Ako sa dalo očakávať, víťazkou kategórie Figure sa stala Cydney Gillonová, ktorá získala svoj tretí titul po sebe a odmenu 50 000 amerických dolárov. Najväčšou konkurentkou jej bola šampiónka z rokov 2015 a 2016 Latorya Wattsová.

V kategórii Physique žien sa z triumfu a šeku na 40 000 dolárov tešila Shanique Grantová, ktorá je tak teraz už dvojnásobnou šampiónkou. Tiež obhájila titul z vlaňajška a na pódiu bola dominantná.

Fitness Olympia (Top 5):
1. Whitney Jones, 2. Missy Truscott, 3. Ryall Graber, 4. Jaclyn Baker, 5. Tiffany Chandler.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »

Figure Olympia (Top 5):
1. Cydney Gillon, 2. Latorya Watts, 3. Nadia Wyatt, 4. Jessica Reyes Padilla, 5. Carly Starling-Horrell.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »

Physique žien (Top 5):
1. Shanique Grant, 2. Sarah Villegas, 3. Natalia Abraham Coelho, 4. Daniely Castilho, 5. Laura Pintado Chinchilla.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist