InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vylepšite si svoj benčpres týmito cvikmi

14. novembra 2019
Vylepšite si svoj benčpres týmito cvikmi
Jedna z najčastejších otázok vyskytujúcich sa v posilňovni znie: Koľko vytlačíš na lavičke? Klasický benčpres sa stal synonymom života v posilňovni, ale dokáže byť aj frustrujúci, keď pri ňom nedosahujete želané výsledky.

Ak sa neviete silovo pri tlakoch na lavičke posunúť, mali by ste sa pokúsiť túto stagnáciu poraziť cvičením doplnkových cvikov a nie len cvičením väčšieho počtu sérií samotného benčpresu. Ten vám pomôžu zlepšiť aj tieto cviky:

1. Kľuky rukami blízko k sebe
Kľuky sú podobným tlakovým cvikom s využitím vlastnej váhy tela. Keď budete mať pri nich ruky bližšie k sebe, budete viac zaťažovať tricepsy, ktoré sú kľúčovým sekundárnym svalom pri tlakoch na lavičke.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Tlaky na ramená
Ďalším dôležitým sekundárnym svalom pri cvičení benčpresu sú ramená, čo si uvedomuje množstvo cvičencov, keďže ich po ťažkých tlakoch na lavičke často bolia. Aby boli pre benčpres čo najviac užitočné, mali by ste si ich posilniť.

3. Pullover s jednoručnou činkou
Pomôže vám s držaním tela a pozíciou ramien. Ide o podceňovaný cvik, ktorý by mohol byť práve tým, ktorý chýba vo vašom snažení v ceste za lepším benčpresom.

4. Príťahy veľkej činky v predklone
Je to síce cvik na chrbát, ale aj latissimy asistujú pri tlakoch. Zároveň vám pomôže mať lepšie držanie tela v živote i pri cvičení benčpresu. Pomôže mať lepšiu východiskovú pozíciu pre efektívny výtlak.

5. Panvový most
Pri tlakoch je dôležitý presun energie a vaše sedacie svaly sú v tomto smere jedným z najväčších svalových prispievateľov v celom tele. Je dôležité, aby boli zapojené do benčpresu a prenášali energiu od chodidiel až k hornej časti vášho tela. Preto ich tiež musíte posilňovať.

zdroj: MensHealth


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist